fbpx
kisbaba

Gondoskodj babád biztonságáról mindig és mindenhol! (x)

Akinek van gyermeke, az bizonyára tudja, micsoda küzdelem indul meg a gyermek biztonságáért, amint világra jön.

Természetes érzés, hogy roppant mód aggódunk a kisbabánk egészségéért és életéért, hiszen aligha van szebb és nemesebb feladat, mint szülőnek lenni. No, meg persze sokkal komplexebb sem létezik.

Az első pillanattól kezdve érdemes felkészülni, és megelőzni minden olyan bajt és balesetet, amely valóban megelőzhető.

Akár van már gyermeked, akár csak a családtervezési fázisban vagy, érdemes a NiKiCa Bababolt gyermekbiztonságot érintő tapasztalatait jó alaposan memorizálni, és saját otthonunkat eszerint körbejárni!

Tegyük biztonságossá a kiságyat!

Gyermekünk első fontos terepe a kiságy lesz, ott tölt majd egész sok időt, akár szoros felügyelet nélkül is. (Természetesen senkit nem biztatunk gondatlanságra, de egy gyors WC látogatás, postással való találkozás könnyedén abszolválható, ha van biztonságos kiságyunk.)

Hogy mitől lesz biztonságos? Például attól, hogy nincs telezsúfolva párnákkal, nehéz paplannal. A kisbabák még abszolút nem tudják kiszabadítani magukat a textíliák fogságából, aminek könnyedén tragédia lehet a vége. Hasonlóképp fontos a légzésfigyelő, amely már rengeteg kisbaba életét mentette meg.

Feltétlenül gondoskodj hát ezekről, hogy babádat jó helyen tudhasd akkor is, amikor nem a karodban szendereg.

Tágul a világ!

Ahogy a babád belép a mozgásfejlődés különböző szakaszaiba, úgy tágul ki a kis világa, és indul el felfedezőútra. Bármennyire zavaró is, nekik fontos állomás a kúszás, mászás, mindent megvizsgálás és persze kipróbálás is.

Nekünk, felnőtteknek a felelősségünk az, hogy az otthonunk teljes, baba által elérhető területe biztonságos legyen. Így elkerülhetetlen, hogy beszerezz védőrácsokat, sarokvédőket, biztonsági zárakat, ajtórögzítőket, vezetékrendezőket és konnektorvédőket.

Nyilván ezek mellett is résen kell lenni, és nem szabad felügyelet nélkül hagyni a kis felfedezőt, de ha nem leselkedik rá lépten-nyomon veszély, akkor szabadabbnak érezheti magát a gyermek is.

Természetesen ugyanez érvényes az autós utazásokra is, érdemes hát szétnézni azon a fronton is!

Nálatok már minden biztonságos? Ha úgy érzed, van még rés a pajzson, szerezd be a bababiztonsági kellékeket a NiKiCa Bababolt kínálatából!

Nikica bababolt bababiztonsági termék

Fontos a szabadság!

A fentiek fényében nem győzzük hangsúlyozni, hogy egy babának azzal tesszük a legjobbat, ha nyugalomban hagyjuk, hogy felfedezze az őt körülvevő világot. Ahhoz, hogy ezt valóban megtehesse, feltétlenül szükséges a biztonság.

Ne szegd kedvét azzal, hogy unos-untalan rászólsz, odébb teszed, nem szavakkal bombázod, mert gondolj bele, neked lenne kedved nézelődni, ha folyton nyaggatnak? Ugye, hogy nem?

Biztosíts hát megfelelő terepet a felfedezőknek!

(X) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások