fbpx
Privacy coins

Titkosított tranzakciók és privacy coinok (x)

A titkosított tranzakciók, illetve a privacy coinok iránti egyre növekvő igény mindenképp indokolttá tette, hogy írjunk egy külön bejegyzést a témakörről. Úgyhogy emiatt foglaltuk össze ebben a cikkben a legfontosabb tudnivalókat.

Lesz szó magáról a titkosított tranzakciókkal kapcsolatos igényekről, a bitcoin ezirányú gyenge pontjairól, illetve a jóval fejlettebb és megbízhatóbb opciót kínáló lehetőségekről.

A bizalmasság és az anonimitás lényeges szerepe a kriptovaluták kapcsán

Felhasználói részről jogos igénynek számít, hogy el tudják rejteni a személyazonosságukat, ezzel együtt pedig névtelenek tudjanak maradni egy-egy tranzakcióval kapcsolatban.

Bár ez a fajta igény a bitcoin esetében is meglenne, ugyanakkor be kell azt látni, hogy a bitcoin adatvédelmi szempontból nem minősíthető titkosított kriptovalutának. Ennek fényében pedig teljességgel érthető, ha a felhasználók új, anonimitást biztosító lehetőségek után keresnek.

Ezzel pedig el is érkeztünk az úgynevezett privacy coinok témaköréhez, amelyek létrejöttét ugyebár az az igény generálta, hogy a felhasználókra és a blokkláncon végzett tevékenységeikre vonatkozó valamennyi adat 100 százalékban védve legyen.

Amiért a titkosított tranzakciók iránti kereslet egyértelműen jelen van

A titkosított tranzakciókat azért keresik olyannyira a kriptovaluta árfolyam és a releváns fejlemények iránt fogékony felhasználók, mivel ezek a titkosított tranzakciók gyakorlatilag lenyomozhatatlanná teszik a felhasználójuk pénzügyi tevékenységét. Ez annak köszönhető, hogy a tranzakciók anonimitására és felderíthetetlenségére irányul a fókusz.

Felmerülhet persze kérdésként az is, hogy miként sikerül ezt megvalósítani? Leginkább titkosítási technikák és a coin randomizáció alkalmazásával, például a Monero (XMR) vagy a ZCash használatával. De ha ennél is fejlettebb megoldást szeretnénk, akkor a Tornado Cash (TORN) jelenthet ideális választást. A TORN megszakítja a címzett és a célcímek közötti kapcsolatot a blokkláncban, tovább fokozva ezáltal az adatvédelem hatékonyságát.

Amiért a privacy coinok használata valódi szabadságot jelenthet

A privacy coinok innovatív pénzügyi eszközként azok igényeit szolgálják ki egészen magas szinten, akik maximálisan élni szeretnének azzal a joggal, amely a magánéletük abszolút privátként tartását hivatott szolgálni.

Az anonimitás ugyanis kiemelt hozzáadott értékkel bírhat. Ennek köszönhetően a személyazonosság többé nem köthető össze automatikusan a pénztárcával, ezzel együtt pedig a konkrét tranzakciókhoz sem kapcsolható.

A privacy coinok esetében tehát tényleges lenyomozhatatlanságról beszélhetünk. Ennek köszönhetően pedig a külső felek sem tudják a pénzügyi tevékenység különféle megvalósulási formáit követni.

(x) Hirdetői együttműködés keretében közzétett tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások