fbpx
Telekom

Állami kézbe kerül a Magyar Telekom egyik cége

Központi digitális egészségügyi szolgáltatások, valamint a hozzájuk kapcsolódó egyéb kórházi informatikai rendszerek képezik a nagyjából 5,5 milliárd forintos tranzakció részét.

A Magyar Telekom 100 százalékos érdekeltségébe tartozó T-Systems Magyarország Zrt. szerdán adásvételi szerződést írt alá leányvállalata, a digitális egészségügyi szolgáltatásokat végző Pan-Inform Kft. értékesítéséről a magyar állam részére – közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a Magyar Telekom.

A közlemény szerint a vételár nagyságrendileg 5,5 milliárd forint, „amely az adásvételi szerződésben rögzített feltételek szerint módosulhat”. A tranzakció 2022 első negyedévében zárulhat.

A közlemény felidézte,

a megállapodás a magyarországi központi, digitális egészségügyi szolgáltatások, valamint az ahhoz kapcsolódó kórházi informatikai rendszer fejlesztésével és támogatásával foglalkozó tevékenységeket érinti, melyek 2020-ban nagyságrendileg 3,4 milliárd forint bevételt, illetve 900 millió forint EBITDA-t (azaz adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredményt) termeltek.

A tranzakció tárgyát képező szolgáltatási portfólió elsősorban a közszférába tartozó igénybe vevők feladatellátását támogatja, a felek megállapodása révén pedig e tevékenységeket a jövőben állami tulajdonú társaság végzi – fogalmazott a Magyar Telekom közleménye.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Mika Baumeister, Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások