fbpx
Rozgonyi Krisztina, az NHH egykori elnöke

Rozgonyi Krisztina, az NHH egykori elnöke tagja lett az osztrák médiahatóság tanácsadó testületének

A szakember 2010-ig, az Orbán-kormány hatalomra kerüléséig a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH), a mai NMHH egyik elődjének elnöke volt.

Rozgonyi Krisztinát három évre kérte fel tagnak az osztrák médiahatóság, a KommAustria az egyik legnagyobb médiatámogatási alapjának tanácsadó testületébe – írja a Kreatív.

Az öt fős testület közszolgálati műsortámogatásokról dönt kereskedelmi médiumok esetében, és egyben ellenőrzi a pénzek elköltését is. A bizottság évi 23 millió eurót oszt szét kereskedelmi médiaszolgáltatók (televíziók, rádiók és nonprofit szervezetek) között.

Rozgonyi Krisztina családjával együtt hat éve költözött Ausztriába, Bécsbe. Kiköltözése előtt nagy nemzetközi projektekben dolgozott médiaszakemberként, eredeti végzettségét tekintve jogász, korábban a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke is volt. 2010 és 2015 között a főleg médiaszabadsággal foglalkozó projektek tagjaként dolgozott Szerbiában és Közép-Ázsiában is.

Bécsben az Universität Wien-en tanít és kutat, szakterületei a médiaszabályozás, a médiapolitika, a gender és média. Magyarországra is visszajár tanítani, a jogi egyetem szakjogász képzésére és időnként az ELTE Média Tanszékére is.

„Az én kinevezésem olyan, mintha a magyar médiahatóságba egy észt szakembert neveznének ki, ez a nagyfokú bizalom az igazi megtiszteltetés ebben a felkérésben”

– mondta a Kreatívnak Rozgonyi.

A Klubrádió elnémítása kapcsán is megszólalt korábban

A médiaszakemberrel 2021 februárjában exkluzív interjút készített a Media1 podcast- és rádióműsora. Rozgonyi az interjúban bírálta a Klubrádió lekapcsolását, mivel szerinte „óriási veszteséget” jelent ez a magyar nyilvánosság, a rádiós piac és a magyar rádióhallgatók szempontjából egyaránt. Szót ejtett a DAB+ magyarországi lekapcsolásáról is – a teljes beszélgetést, melyben Rozgonyi Krisztina bírálta egykori hivatalának utódszervezetét, az NMHH-t az elmúlt több évben nyújtott teljesítményéért, meghallgathatja ide kattintva.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Rozgonyi Krisztina, az NHH egykori elnöke. Fotó: Facebook / Rozgonyi K.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások