fbpx
DDOS, túlterheléses támadás

Hackerek bénították meg a Pesti Srácok és a Klubrádió honlapját

A Klubrádió honlapja már újra elérhető, de a PestiSrácok oldalát egyelőre hiába próbálják megnyitni az olvasók.

A Pesti Srácok oldala, a pestisracok.hu jelen hírünk szerdai élesítésekor már 11 órája nem érhető el. Facebookon kommunikál a Huth Gergely főszerkesztette lap. Azt írják:

„Kedves Olvasóink, Követőink! A pestisracok.hu és a Pesti TV online verziója újra életre kelt a hacker támadás után, reméljük, így is marad. Üdvözlettel a PS és a PTV csapata.”

A Klubrádió kedden ugyancsak a Facebookon jelezte, hogy túlterheléses támadás érte. Azt írták:

Úgy tűnik, ismét hálózati támadás érte a Klubrádió honlapjának informatikai hátterét biztosító szolgáltatót. A támadás okozta zavar elhárításán dolgoznak, addig is türelmüket kérjük. A Klubrádió adása több más csatornán keresztül továbbra is hallgatható. Ajánljuk okostelefonos alkalmazásainkat és a YouTube-oldalunkat, illetve műsorunkat az internetes rádióadások elérhetőségeit egybegyűjtő oldalakon keresztül is megtalálhatják!

A napokban folyamatosak a támadások a különféle hazai ismert médiaszolgáltatások ellen. Kedden reggel például a 168.hu működésével voltak zavarok, de a probléma már hétfőn kora estétől fennállt. A Magyar Hang oldalát is sikerrel tették elérhetetlenné: sokáig nem lehetett elérni a hang.hu tartalmát.

Az elmúlt hetekben több más kormánykritikus és kormánypárti médiumot is támadás ért. Így járt például (a teljesség igénye nélkül) a 444, a 24.hu, a Mérce, az Origo, a Ripost, az RTL.hu és az ATV.hu, a hvg.hu, a Mandiner, valamint több más lap is, beleértve az előválasztási felületet. Nem hivatalosan tudjuk, hogy támadók próbálkoztak korábban az összes megyei lap (Mediaworks) szerverén, a Bors Online-on, valamint a Magyar Nemzeten is. A támadásokkal kapcsolatos anyagaink itt találhatók.

A DDoS támadások lényege, hogy extrém nagy adatforgalommal dugítják el az adott szolgáltatások infrastruktúráit, így nem marad kapacitás az olvasók adatforgalmi igényének kiszolgálására.

Még több hír található a Media1-en

Borító: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások