fbpx
A Pesti Riporter című műsor interjúja Lukácsi Katalinnal.

Bocsánatot kért a Pesti TV műsorvezetője, miután emelt hangon, trágár stílusban készített interjút Lukácsi Katalinnal

A beszélgetés csaknem végig hasonló mederben zajlott.

Lukácsi Katalin, a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségi tagja volt a Pesti TV Pesti Riporter című műsorának vendége október 29-én, pénteken. A 444.hu írt arról elsőként, hogy a műsorvezető egy rövid összeállítással kezdte az interjút, melyben Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a balatonőszödi beszédről és arról beszélt, hogy volt-e korrupció a Gyurcsány-kormány alatt, majd Ferkó Dániel műsorvezető ezután a következő kérdéssel fordult Lukácsi Katalinhoz – szóról szóra idézzük:

„Kedves Katalin! Milyen érzés Gyurcsány Ferenc hátsó feléből kilógni? Önnek és a főnökének is”.

A sajátosan megfogalmazott kérdéssel azonban még nem ért véget a történet. Miután Lukácsi visszautasította ezt a hangvételt, Ferkó Dániel ezt követően kocsmai stílusra váltott:

„Nézze, az ön főnöke azok után, hogy leb***zta a miniszterelnök fiát, meg vádaskodik folyamatosan, szerintem ne kérje számon ezt a stílust. Szerintem önöknek pont ehhez nincs joguk”.

A műsorvezető emelt hangon, Lukácsiba a szót bármi áron belefojtva jelentette ki, hogy „ma Magyarországon minden óvodás tudja, hogy Gyurcsány Ferenc honnan szerezte a vagyonát. A pártállami időktől, a kommunista családi kötődései révén – ezt úgy hívják, hogy jogosulatlan előny”.

A beszélgetés csaknem végig hasonló stílusban és hangnemben, vádaskodva folytatódott. Az újságírói függetlenség látszatát sem adta meg Ferkó; néha látszólag személyes sértésnek vélte Lukácsi gondolatait, melyeket fejét csóválva, felháborodottan utasított vissza.

Bocsánatot kért a riporter

Lukácsi Katalin a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy az adás után a műsorvezető elnézést kért a stílusáért:

„Felhívott Ferkó Dániel, és bocsánatot kért a Pesti Riporterben bemutatott stílusa miatt. Örömmel elfogadtam. Őszintén, ez jobban meglepett, mint a nem mindennapi nyitó kérdése. Olvastam sok kommentet, sokan megdöbbentek, és sokan elismerték higgadtságomat. Sokan viszont úgy kifogásolták a riporter stílusát, hogy ők is minősíthetetlen stílusban jellemezték őt”.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

 

További híreket talál a Media1-en!

Borító: A Pesti Riporter című műsor interjúja Lukácsi Katalinnal. Fotó: YouTube / Lukácsi Katalin
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások