fbpx
PodPad

Elindult a Podpad.hu – bevételhez juthatnak a magyar podcasterek

Az Atmedia által elindított Podpad nevű új oldalon keresztül több hazai híresség, például Garami Gábor vagy épp az Animal Cannibals podcast tartalmai is elérhetők. Az új oldal bevetéli lehetőséget kínál podcasterek számára, és egy olyan felületet a hallgatók számára, ahol egyszerűen, ingyenesen elérhetik az új tartalmakat.

Kedden délelőtt elindult a podpad.hu, kinyitották az új hazai podcast szolgáltatást a publikum számára – vette észre a Media1.

A Media1 néhány héttel ezelőtti, az Internet Hungary konferencián elhangzottak alapján készített tudósításából már kiderült, hogy az Atmedia tévés-rádiós-online reklámértékesítő ház belép a podcastok világába, és elindítja saját médiatermékét, a Podpadet.

A mostani nyitáskor olyan podcasterekkel indultak el mint például Garami Gábor (a Sláger FM műsorvezetője, aki heti alkalommal jelentkezik új podcast epizódokkal), Niedermüller Péter wellnesspodcaster, Limpár Imre szakpszichológus, az Animal Cannibals zenekar, Péter Petra rádiós műsorvezető (Manna FM), Linczényi Márkó, a Kispapám podcast alapítója, Riha Zsófia, a Lélekhangsáv podcastere.

Az IAB Hungary kutatása szerint Magyarországon már 800 ezer ember hallgat rendszeresen podcastokat, ami 300-nál több hazai rendszeresen jelentkező podcast tartalomból tevődik össze. A podcastok népszerűvé válása miatt mostanra elérkezettnek látták, hogy elindítsanak egy új oldalt, mely egyben áttekinthetővé teszi a podcast kínálatot.

Az oldal nyitott lesz további podcasterek jelentkezése előtt is. A most elérhetővé vált oldalon a neten elérhető streaming rádiók linkjei is elérhetők. A cél a szórakoztatás és az informálás. Hirdetői bevételekre számítanak, e bevételeken osztozkodnak majd a podcasterekkel, vagyis megteremtődik a monetizálódás lehetősége. A podcast epizódok előtt rövid szpotok vagy natív tartalmak hangzanak majd el.

Az oldal a felhasználók számára ingyenesen használható. Érdemes regisztrálni rajta, mivel így a rendszer különböző, a felhasználók igényeihez igazodó tartalmakat is nyújt.

Frissítés 12:43

Az Atmedia időközben közleményt adott ki, melyben az új podcast gyűjtőoldalról azt is írják, hogy jövőre egy applikációt is indítanak. Céljuk az, hogy a hazai podcast piac legszélesebb jogtiszta tematikus kínálatát építse fel a média partnerek és a független podcasterek exkluzív tartalmainak befogadásával. Erdélyi Esztert, az Atmedia online üzletfejlesztési és értékesítési vezetőjét idézik:

„Büszkén jelentem be, hogy elindítottuk a Podpad.hu audio tartalmakat gyűjtő oldalunkat, ami vállalatunk életében az első saját fejlesztésű termék. Stratégiánk az online üzletágunkhoz hasonlóan itt is a jogtiszta, exkluzív tartalmak széles kínálatának biztosítása. Látva ennek a piaci szegmensnek a gyors fejlődését, népszerűségét, úgy véljük, hogy most érdemes olyan podcast gyűjtő weboldallal megjelennünk, amely kiemelkedően széles tartalmi portfóliót és áttekinthető kínálatot biztosít a felhasználók számára.”

Hozzátették: a Podpad.hu kínálatának felépítésében elsődleges szempont a minőség és a széles tematikus kínálat, olyan népszerű témakörökkel, mint például a pszichológia, a szórakozás, a kvíz, a gasztro, a művészet, az egészség vagy a gyermeknevelés.

Jelezték azt is, hogy a kínálat folyamatosan bővül, jön az egészséges életmód, az autós illetve a tudomány és történelem témák, miközben a felületen már streamelt rádiós tartalmak valamint az online rádiók linkjei is megtalálhatók. A felhasználói regisztráció előnyeként említik, hogy az érdeklődők saját műsorlistát szerkeszthetnek maguknak, bejelölhetnek számukra érdekes tartalmakat, és ha nincs idejük végighallgatni a műsort, akkor bármikor ott folytathatják, ahol abbahagyták.

A kereskedőház reklámokból, szponzorációkból és natív együttműködésekből számít bevételre.

További médiás hírek találhatók a Media1.hu-n! Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére, valamint kövessen minket Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások