fbpx
A 20. ARC kiállítás Újbudán

Vidéki városokban is lesz ARC kiállítás – az első helyszín Debrecen lesz

Az elmúlt évek ARC kiállításainak legjobbjaiból közölnek válogatást.

Bakos Gábor, az ARC közérzeti plakátkiállítás egyik alapítója és szervezője szeptember elején a Media1 podcast- és rádióműsorában már említést tett róla, hogy szeretnék eljuttatni a kiállítást Budapest után további városokba is, de ez akkoriban még csak tervként hangzott el.

Most, szerdán azonban a szervezők az ARC Facebook-oldalán bejelentették, hogy valóra vált több éves álmuk: jövő héten a Civilizáció, az Alternatív Közösségek Egyesülete, a Paradigma Ariadné, a Relatív Reklám és persze a válogatásban szereplő képek alkotóinak segítségével megnyílik az 1. Mini ARC kiállítás Debrecenben.

A november 5-én megnyíló vándortárlaton egy válogatás lesz megtekinthető az elmúlt évek ARC kiállításainak képeiből. A tárlat képei kicsinyített változatban, egy beltéri, terepasztal szerű – a Paradigma Ariadné által tervezett – installáción, fedett térben lesznek láthatók a cívis városban.

Az ARC közérzeti pályázat és kiállítás több mint 20 éve a kreativitásról és a szabadságról szól. Arról, hogy a pályázók az alkotásaik segítségével mondhassák el, mit gondolnak az életükről, a mai magyar társadalomról, vagy a bolygó dolgairól. Az 1. Mini ARC kiállítás célja, hogy Budapesten kívül, városról városra járva szélesebb körben is hozzáférhetővé tegye az így született alkotásokat, inspiráljon, kreativitásra sarkalljon és szabaddá tegyen.

Debrecenben az elmúlt 5 év 94 alkotásának kicsinyített változatával találkozhatnak majd a képnézegetők.

Az 1. Mini ARC – Debrecen kiállítást Bakos Gábor nyitja meg a megvalósítást támogató Civilizáció koalíció és a tárlatot befogadó Alternatív Közösségek Egyesülete kíséretében, amelyet a DebreSlam előadóinak a tárlat képeire reagáló slamjei követnek. A megnyitó után Bakos Gábor tart ingyenes tárlatvezetést az érdeklődőknek.

A megnyitó időpontja: 2021. november 5. (péntek), 17.30.

A kiállítás helyszíne: 4029 Debrecen, Baross Gábor utca 16., Alternatív Közösségek Egyesülete közösségi tere. A kiállítás 2021. december 15-ig lesz látogatható hétköznaponként 9.00-17.00 és szombatonként 11.00-18.00 között.

Még több hír érhető el a Media1.hu oldalon! Csatlakozzon hozzánk Facebookon, valamint iratkozzon fel napi hírlevelünkre is!

Borító: A tavalyi, 20. ARC kiállítás egy részlete Újbudán.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások