fbpx
Scherer Zsuzsa, a Blikk volt főmunkatársa

Elhunyt Scherer Zsuzsa, a Blikk főmunkatársa

Életének 59. évében.

Meghalt Scherer Zsuzsa, a Blikk főmunkatársa, tudatta Kolossváry Balázs főszerkesztő a lapban.

A főszerkesztő a következő szavakkal búcsúzott kollégájától:

„A betegágyadon azt mondtad, van még benned jó néhány cikkötlet, meggyógyulsz, és megírod majd szép sorjában nekünk. Én pedig könnybe lábadó szemmel, bátorítólag bólogattam, miközben tudtam, erre már nem kerül sor, hiába láttam évtizedeken át, hogy ha a lapról van szó, nem ismersz lehetetlent. Évtizedeken át, az utolsó pillanatig, fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel estél neki minden egyes cikknek, olyasféle alázattal a hivatásod iránt, amely ma már kiveszőben, csak mutatóban van meg a kollégákban.

Hányszor, de hányszor mondogattuk egymásnak, hogy az életünket adnánk egy-egy sztoriért, címlapért. Mert az nem lehet, hogy ne mi írjuk meg először, hogy lemaradjunk róla, hogy beelőzzön a konkurencia, aztán a lapzárták egyszerre felemelő és őrjítő óráiban-perceiben többnyire sikerült is befutnunk a hőn áhított történetet. És közben pontosan tudtuk, tényleg az életünket adjuk ezért az egészért, megfizetünk majd a mindennapos hajszáért, de ezt csak így érdemes csinálni, testet-lelket emésztő szenvedéllyel.

Még akkor is, ha egyszer csak, fájdalmasan korán, kihullik a klaviatúra a kezünk alól, és örökre magunkkal visszük életünk történetét.

Isten nyugosztaljon, Sérike!”

A Ringier Axel Springer kiadó és a Blikk közleményben búcsúzik munkatársától, méltatva őt. Lapunkhoz a következő búcsúzást juttatták el:

„Hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után elhunyt a Blikk napilap főmunkatársa, Scherer Zsuzsa. Osztozunk családja fájdalmában. Scherer Zsuzsa a 80-as évek végén kezdte újságírói pályafutását: számos hazai kiadványban, a Színes Mai Lapban, a Képes Újságban, a Népszavában, a Story magazinban publikált. A kétezres évek elején csatlakozott a Blikk szerkesztőségéhez. Ismert hazai személyiségek, mások mellett Faludy György, Klapka György, Zalatnay Sarolta életrajzi könyvének volt szerzője vagy társszerzője. Munkásságát 2014-ben Magyar Toleranciadíjjal jutalmazták, 2019-ben pedig Média-díjat kapott a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületétől.”

Borítókép: Scherer Zsuzsa, a Blikk volt főmunkatársa. Fotó: Blikk (engedéllyel)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások