fbpx
Pandora-iratok, MÚOSZ.

A Pandora-iratokról tart beszélgetést a MÚOSZ

Az esemény YouTube-on és személyesen is követhető lesz szerdán.

„Mi a titka a Pandora-iratok megszerzésének?” címmel tart beszélgetést a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ).

Az október 20-án, szerdán 17 órakor kezdődő beszélgetés során Rózsa Péter kérdéseire Pethő András, a Direkt36 alapító szerkesztője és Zöldi Blanka újságíró válaszol.

Az érintett témákról a MÚOSZ a következőket írta:

„A Direkt36 munkatársai is részt vettek az újabb offshore iratok felkutatásában, amit az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciumának (ICIJ) résztvevői – 150 szerkesztőség csaknem 600 munkatársa – végeztek. Putyin, Babis vagy Tony Blair, számos milliárdos valamint néhány magyar kormányközeli figura eltitkolt vagyonáról is értesülhetett a világ. Miként zajlik egy ilyen alapos, nemzetközi összefogással történő nyomozás? Milyen háttérrel rendelkezik a Direkt36 ehhez? Milyen jogi- és egyéb segítséget vesznek igénybe? Közrejátszhatott-e Babis cseh kormányfő választási vereségéhez, hogy kiderült milliárdokért vásárolt magának egy franciaországi kastélyt? S ha már vendégeink lesznek érintett újságírók, megtudhatjuk tőlük, milyen tanulságai vannak a nemrég kirobbant Pegasus-ügynek?”

A Direkt36 témához kapcsolódó írása elérhető az alábbi linken.

A beszélgetésre a MÚOSZ székházában kerül sor, melynek címe: 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A.

A személyes részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tehet meg. A beszélgetést a MÚOSZ YouTube-csatornáján is követni lehet majd.

További híreket talál a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások