fbpx
CANAL+, Spi International

Egyesül az SPI és a Canal+ médiacsoport

A tranzakció véglegesítéséhez még az érintett területek versenyhivatalainak jóváhagyása szükséges.

Fúzióra lép a Canal+ Csoporttal az SPI International, miután a Canal+ 70 százalékos tulajdonrészt vásárolt utóbbiban – olvasható az SPI mai, szerdai közleményében.

Az SPI – mely olyan tévécsatornák tulajdonosa mint például a Filmbox – globális médiavállalatként 6 kontinensen 42 tévécsatornát és számos digitális szolgáltatást üzemeltet. A CANAL+ Csoport jelentős szerepet tölt be a világban a fizetős televíziózásban, és meghatározó szereplője a franciaországi ingyenes televíziós piacnak – összesen 40 országban van jelen Európában, Afrikában és Ázsiában.

A CANAL+ Európában Franciaország mellett Lengyelországban is jelen van, 2019-ben pedig felvásárolta az M7 Csoportot. Világszerte 22 millió előfizetőt számlál, és az elmúlt években folyamatosan növekedett nemzetközi üzleti tevékenysége. A mostani akvizícióval a vállalat erősíti tartalombővítési stratégiáját, és szélesíti kínálatát a különböző piacain, amiben az SPI International mellett a Studiocanalra és a lengyel Kino Światra támaszkodik.

A megállapodás alapján az SPI jelenlegi tulajdonosai, Loni Farhi és Berk Uziyel továbbra is a meglévő menedzsmenttel együtt irányítják és fejlesztik a vállalat üzleti tevékenységét, míg a felek a kölcsönös együttműködésnek köszönhetően tovább erősítik a nemzetközi piacokon való jelenlétüket. Közös nyilatkozatukban elmondták:

„Nagyon izgalmas hír és egy új korszak kezdete ez az SPI International számára. A CANAL+ és az SPI közös elképzelése a folyamatos növekedés és az erős nemzetközi jelenlét. Évek óta stratégiai partnerek vagyunk, így már hagyománya van köztünk az együttműködéseknek és a közös célok elérésének”.

Maxime Saada, a CANAL+ Csoport vezérigazgatója hozzáfűzte:

„Az SPI International felvásárlása a már évek óta folyamatban lévő stratégiánk része. A CANAL+ jelenleg 22 millió előfizetővel rendelkezik több, mint 40 országban, melyek közül 15 Európában található. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy 2025-ig legalább 30 millió előfizetőt érjünk el, és az SPI International minden bizonnyal kulcsfontosságú eszköz lesz e törekvés elérésében”.

Jacques du Puy, a CANAL+ International vezérigazgatója azt mondta:

„Nagy örömmel üdvözöljük csoportunkban az SPI-t. Ez az akvizíció új stratégiai lépést jelent európai tartalmaink fejlesztésében. Nagyszerű lehetőség ez arra, hogy új szinergiákat és vállalkozásokat fejlesszünk tevékenységeinkhez, különösen a lengyel piacon és azokban a közép-kelet-európai országokban, ahol a CANAL+ az M7 márkákon keresztül működik”.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: SPI International
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások