fbpx
Az RTL Klub előválasztási miniszterelnök-jelölti vitája

Bejelentette az RTL Klub a pénteki előválasztási miniszterelnök-jelölti vita részleteit

Kiderült, mennyi ideje lesz az egyes résztvevőknek, továbbá a tervezett témákat is elárulták.

Szeptember 24-én, pénteken 18 óra 30 perckor kezdődik az RTL Klubon és az RTL Most+ streaming felületen, élőben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitája. Arról, hogy hogyan érinti ez a csatorna műsorrendjét, korábban már beszámoltunk – az RTL Magyarország most elárulta a vitaműsorral kapcsolatos néhány részletet is.

A tervezett témák között szerepel a járványkezelés, a rezsicsökkentés és a szociális rendszer, de szóba kerülnek majd a kisebbségek jogai is.

A nettó 85 perces adásidőből 70 percet egyenlő arányban (fejenként 14 perc) osztanak el a résztvevők között. Mindenki idejét folyamatosan mérni fogják. Ezt a jelöltek, a műsorvezetők és a nézők is követni tudják majd. A résztvevők maguk döntik el, hogy melyik kérdésre milyen hosszan reagálnak.

A műsor készítői ügyelni fognak arra, hogy senki ne használhassa fel egyben a 14 perces időkeretét, mert azzal a vitaműsor értelmét veszítené. Ha az egyik jelölt mondandóját egy másik jelölt közbeszólással megszakítja, akkor az eredetileg beszélő órája leáll, a közbeszóló órája pedig elindul. A 14 percen túl a műsor végén minden jelöltnek további egy perc áll majd rendelkezésre, hogy kortesbeszédet tartson.

A műsor moderátora Rábai Balázs lesz.

RTL Híradó Rábai Balázs műsorvezetésével
Rábai Balázs műsorvezető. Fotó: RTL sajtószoba

A vitaműsor egyébként közönség jelenléte nélkül zajlik majd.

További híreket talál a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások