fbpx
Szijjártó Péter kiszáll a miniszteri autóból

Klubrádió: nem kapott meghívót a magyar sajtó egy jelentős része a péntek esti magyar-francia külügyminiszteri sajtótájékoztatóra

Pedig az azt megelőző tárgyaláson épp a sajtószabadság lesz az egyik téma.

A Klubrádió szerint a Külgazdasági- és Külügyminisztérium magyar újságírók helyett a saját munkatársaival kívánja feltöltetni a péntek estére tervezett közös magyar-francia külügyminiszteri sajtótájékoztató hallgatóságát. A rádió információi szerint nem kapott meghívót a Népszava, a HVG, a Telex és az Euronews budapesti szerkesztősége sem.

Jean-Yves Le Drian pénteken érkezik Budapestre, hogy személyesen tárgyaljon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszerrel, egyebek mellett a magyar diplomácia magatartásáról az Európai Unióban, a közös európai költségvetésről, az emberi jogok, a sajtószabadság tiszteletben tartásáról és más, Párizs számára fontos témákról.

A Klubrádió úgy véli, a külügyminisztérium a kellemetlen újságírói kérdések megelőzése érdekében dönthetett úgy, hogy inkább a saját munkatársaival készül feltölteni a sajtótájékoztató székeit.

A tavasszal analóg frekvenciáját elvesztő rádió szerint mindez példátlan gyakorlat az Európai Unió tagországaiban, újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar kormány akadályozza a sajtó munkatársait feladatuk elvégzésében. Hozzátették, hogy a Klubrádió egyébként kért akkreditációt a magyar-francia sajtótájékoztatóra, de a külügyminisztérium még csak nem is válaszolt a kérésükre.

Egyébként a vezető médiás hírportál, a Media1 sem kapott meghívást, holott a sajtószabadság kérdése portálunk egyik kiemelt témája.

Lapunk kereste a Külgazdasági- és Külügyminisztériumot, de a sajtóosztály péntek óta nem reagál a kérdésünkre, hogy miért nem kaptak meghívást az érintett médiumok.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Facebook / Szijjártó Péter
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások