fbpx
Friderikusz Sándor az RTL Klub Életünk története című műsorában

Friderikusz visszatér az RTL Klub képernyőjére – nem áll le a podcastja sem

A Media1 megtudta, hogy Friderikusz Sándor, aki mostanában népszerű podcasterként is tevékenykedik, nem engedte el teljesen a tévézést, hamarosan ugyanis képernyőre kerül az RTL Klubon egy teljesen új, immáron 3. évaddal a tavalyi évben bemutatott Életünk története – sztárpárok jövőutazása című műsor, és ennek csakúgy mint korábban, ő lesz a műsorvezetője. Folytatja a podcastolást is.

Amikor idén tavasszal kiderült, hogy Friderikusz Sándor podcasternek áll, a tévés műsorvezető arról beszélt egy bulvárlapnak, hogy mostanra a televíziózás idehaza elvesztette a jelentőségét, fontos dolgokról, ügyekről és jelenségekről a nagy tévékben már nemigen lehet beszélni, a csatornafőnökök szerint ugyanis azt senki nem nézné meg, ezért visszavonul a televíziózástól. Érzékeltette viszont, hogy esetleg évente néhányszor feltűnik majd a tévéképernyőn a legutóbbi tévéműsorával.

Most a Media1 megtudta, hogy az RTL Klub, ahol Friderikusz a podcasterré válása előtt legutóbb képernyőn volt, újabb részeket rendelt az Életünk története – sztárpárok jövőutazása című, hírességek jövőbeni öregedését maszkmesterek segítségével bemutató műsorból. Sőt a Media1 információi szerint a gyártócégnél már javában folyik a munka, hogy Friderikusz eddig két évadot megélt műsorából egy újabb, harmadik évad kerülhessen az RTL Klub képernyőjére. Sőt már elkezdték az utómunkálatokat, a vágást is.

Friderikusz műsorában korábban olyan hírességek jövőbeni megöregedése volt látható érzelemdús beszélgetésekkel kísérve mint például a Schobert-Rubin házaspár, Istenes Bence és Csobot Adél, vagy Járai Máté és Járai Kíra. (A Járai-házaspár látható a műsorbeli szereplésekor, megöregítve a lenti képen.)

Járai Máté és Járai Kíra az Életünk története utolsó tavalyi epizódjában, öregítés után
Járai Máté és Járai Kíra az Életünk története utolsó tavalyi epizódjában, öregítés után
Fotó: RTL-sajtószoba

Már az ősszel jön az Életünk története 3. évada

Arról egyelőre nincs információink, hogy az Életünk története következő, harmadik évadában kik lesznek a 63 éves tévés-podcaster meghívott vendégei, akiket profi maszkmesterek segítségével megöregítenek, azt viszont több forrásból is megtudtuk, hogy a műsor már idén, hamarosan képernyőre kerül.

A Media1 telefonon utolérte Friderikusz Sándort, de nem kívánt nyilatkozni. Az RTL Magyarországnál ugyanakkor a tévétársaság Marketing és Kommunikációs Igazgatósága hivatalosan megerősítette, hogy valóban készül az Életünk története következő évada Friderikusz Sándor műsorvezetésével. Azt is írják, hogy a műsort még az ősszel láthatják majd a nézők.

Vegyesen alakult az első két évad nézettsége

Az Életünk története első két évadának nézettsége vegyes képet mutatott: többnyire közepesnek mondható eredményeket produkált, de az is előfordult, hogy kereskedelmi tévés viszonylatban kifejezetten kedvezőtlen nézettségi eredményt hozott ki a Nielsen Közönségmérés mérőműszeres kutatása a kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban, és a műsor kikapott a TV2-től – igaz, a műsorral szemben futó versenytárs mindent be is bevetett, hogy ez így legyen: a TV2 egy utolsó pillanatban történt műsorváltozással egy nagyszabású tévéshowt küldött a talkshow-val szembe a vasárnap esti időpontban. Akkoriban RTL-es berkekből az szivárgott ki, hogy a Friderikusz vezette műsorból várhatóan csak az előre felvett két évadot fogják leadni, de az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága a Media1 ezzel kapcsolatos kérdésére azt írta csütörtökön:

„Mivel a műsor az elvárásainknak megfelelően teljesített, így a nézők ismét együtt utazhatnak a sztárokkal az időben.”

Friderikusz folytatja a podcastolást is

Friderikusz Sándor podcastja, a Friderikusz Podcast egyébként nagyon sikeres, a videói – vendégtől, témától függően – rövid idő alatt epizódonként több százezres nézettséget érnek el csak a YouTube-on. Az április végi indulás óta együttvéve több mint 7 millió megtekintésnél járnak a tartalmak. A műsorvezető által készített beszélgetések elérhetők különböző egyéb platformokon is, ahol további jelentős nézettséget produkálnak. A csatornának YouTube-on már közel 120 ezer feliratkozója van.

A tévés-podcaster épp a napokban jelentette be egy videóban, hogy szeretne a nézőitől hozzájárulást, azaz pénzt is kérni a gyártási költségeihez a Patreon nevű felületen keresztül. (A műsort az Omnia kávémárka szponzorálta, de nem akarják, hogy túlságosan reklám zavarja meg a csatornát.) Azt is mondta, folytatja a podcastolást.

Még több hír érhető el a Media1-en. Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére is, hogy garantáltan ne maradjon le a Media1 legújabb tartalmairól!

Borító: Friderikusz Sándor az RTL Klub Életünk története című műsorában korábban. Fotó: RTL Magyarország / Sajtóklub / Bielik István (Media1-archívum)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások