fbpx
A Partizán TV csapata

Szomorú a Partizán, amiért mégsem közvetítheti az előválasztási miniszterelnök-jelöltek vitáját

A népszerű közéleti YouTube-csatorna, mely napokkal ezelőtt bejelentette, hogy előválasztási miniszterelnök-jelölti vitát szervez és élőben közvetíteni fogja a 444.hu-val összefogva, most a Media1-hez is eljuttatott közleményben adott hangot csalódottságának, amiért végül az RTL Klub és az ATV meghívását fogadják el a pártok.

Mint arról korábban beszámoltunk, bár a Partizán TV a megállapodás létrejöttét megelőzve napokkal előre beharangozta, hogy közvetíteni fogja az előválasztási miniszterelnök-jelöltek vitáját, ez végül mégsem lesz így, az ellenzéki pártok ugyanis közös közleményben bejelentették szerdán, hogy végül az ATV és az RTL Klub meghívását fogadják el: az ATV az első, az RTL Klub a második és a harmadik előválasztási vitát fogja közvetíteni. Az ATV már a műsorvezető kilétét is bejelentette azóta, és további részleteket is közöltek a nagyszabású vitaműsorral kapcsolatban.

Erre a hírre reagált a Media1-hez eljuttatott közleményben Basch Péter, a Gulyás Márton nevével fémjelezett Partizán YouTube csatorna kommunikációs munkatársa. Ebben a kommunikációs munkatárs azt írja, hogy szomorúan vették tudomásul az ellenzéki előválasztást szervező pártok döntését a miniszterelnök-jelölti vitákkal kapcsolatban, mivel az elmúlt három hónapban a Partizán csapata sokat dolgozott azon, hogy egy olyan vitasorozatot rakjon össze és valósítson meg, ami megítélése szerint egyedülálló kezdeményezés a magyar politikai nyilvánosságban, és ehhez alapvető fontosságú hozzájárulást biztosítottak a YouTube csatorna nézői a támogatásaikkal, pénzügyi felajánlásaikkal.

„Elköteleződésüknek köszönhetően a következő 3 hétben 32 egyéni körzetben biztosítunk lehetőséget a képviselőjelölteknek a választóik informálására, a politikai nézeteik ismertetésére. A mi megítélésünk szerint ez a kezdeményezés, vagyis a minél több vita csak erősítheti a demokratikus politikai kultúrát. Ezt a meggyőződésünket azok a tapasztalataink is alátámasztják, amelyet az elmúlt három évben szereztünk a korábbi választási vitasorozataink során: a 2018-as országgyűlési, a 2019-es európai parlamenti, valamint a 2019-es budapesti előválasztás alkalmával, amelyek fontos, a választók informálására különösen alkalmas politikai küzdelmek voltak. Biztosak vagyunk abban, hogy a Partizán és médiapartnere, a 444 közönsége jelentősen eltér az ATV és az RTL Klub nézőitől: márpedig a vitát szervező médiumok sokszínűsége garanciát biztosít arra, hogy az előválasztási folyamatba minél szélesebb választói rétegeket lehessen bevonni, ami közös érdeke az előválasztás minden résztvevőjének. Mindezeket figyelembe véve, mi továbbra is fenntartjuk a meghívásunkat a miniszterelnök-jelöltek felé, és reméljük, hogy az induláshoz elegendő aláírást összegyűjtő mindegyik miniszterelnök-jelölt megtiszteli közönségünket a vitán való részvételével.”

Az ellenzéki pártok korábban azt közölték, hogy objektív szempontok alapján döntöttek a közvetítő médiumokról. A Media1 információi szerint egyébként néhány nappal ezelőtt még úgy volt, hogy az RTL Klubot is kikosarazzák, így a mostani fejlemény a közvetítő médiumokról ebből a szempontból is érdekes.

További hírek a Media1-en

Borító: A Partizán TV csapata (archív)

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások