fbpx
jakuzzi

A jakuzzi mint a derék doktora (x)

Manapság egyre többen végeznek ülőmunkát vagy olyan tevékenységeket, amik mozgásszegény életmóddal járnak. Ennek következtében viszont kialakulnak akár már fiatal korban is olyan betegségek, amiket korábban kifejezetten csak időseknél diagnosztizáltak.

Ám abban az esetben, ha időben észrevesszük az intő jeleket, akkor akár a rendszeres hidromasszázzsal is nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a komolyabb probléma kialakulását.

A masszázsmedence kettős pozitív hatása

A jakuzzi rendszeres használata két okból is kimondottan javasolt: egyrészt remekül át tudja masszírozni a teljes testet, így egy fárasztó nap után vagy egy komolyabb edzés levezetéseként a testünk kifejezetten hálás lesz, ha használjuk ezt a remek találmányt. Másrészt pedig a meleg vizes fürdőzés számtalan pozitív hatással van a szervezetünkre és a lelkünkre egyaránt.

Hogyan hat a szervezetre a meleg vizes medencézés?

A meleg hatására a vérkeringés fokozódik, ami csökkenti a vérnyomást, így javítva a szívműködést. Alapvetően izomlazító hatása van, de ha a jakuzzi használata után beiktatunk egy hideg vizes zuhanyt, azt a bőrünk is meghálálja, hiszen a kiváltott reakciók lényegesen javítanak a bőr feszességén. Jerrold Petrofsky kutatásai alapján elmondható, hogy a rendszeres meleg vizes fürdővel igazán jó eredményeket érhetünk el az optimális vércukorszint beállításánál.

jakuzzi, masszázsmedence

A testi hatásokon túl nem szabad megfeledkeznünk a lélektani hatásokról sem, hiszen a rendszeres jakuzzihasználat csökkenti a stressz szintet, ezzel is megelőzve a depresszió kialakulását. Sokkal pihentetőbb alvás lehetséges egy kellemes és lazító masszázsmedencézés után, ami kimondottan megkönnyíti a hétköznapokat is, mivel kipihenten lényegesen könnyebben vesszük az akadályokat, mint fáradtan és elcsigázottan.

Úgy érzed, hogy egy saját masszázsmedence neked is jó szolgálatot tudna tenni a mindennapokban? Neked is fáj időnként a derekad, aminek jót tenne, ha rendszeresen elmerülhetnél egy igazán kényelmes jakuzzi vizében? Keresd fel a Caldera Spas-nál kapható masszázsmedencéket, az oldalon számos segítséget és útmutatást kaphatsz a megfelelő modell kiválasztásához!

Milyen hatásai vannak a rendszeres hidromasszázsnak?

Ha mozgásszegény életmódot folytatsz huzamosabb ideje, akkor bizonyára már veled is megesett, hogy időnként úgy érezted, mintha kötöttebbek lennének az izmaid, vagy beállt esetleg a derekad, hátad, nyakad. Ezekre tud megoldást nyújtani a masszázsmedence rendszeres használata, mivel a kialakításuknak köszönhetően az igazán jó minőségű jakuzzik a tested minden pontját úgy át tudják masszírozni, mintha egy hivatásos masszőrnél jártál volna. Elmulasztják a csomókat az izmokon, és ellazítják minden porcikádat, hogy mikor kiszállsz, úgy érezheted, mintha újjászülettél volna.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások