fbpx
Stella Morris, a WikiLeaks alapítójának felesége

Felháborodtak a WikiLeaks alapítójának kiadatásán Assange támogatói

A WikiLeaks alapítójának kiadatását az Amerikai Egyesült Államok kérvényezte, hogy kémkedés vádjával bíróság elé állíthassák.

Felháborodva fogadták Julian Assange, a Wikileaks szivárogtatóportál támogatói, hogy egy brit bíróság lehetővé tette az Egyesült Államoknak, hogy bizonyos jogalapokat felhasználva fellebbezzen a férfi kiadatását tiltó döntés ellen. A londoni Legfelső Királyi Bíróság épülete előtt zajlott néhány nappal ezelőtti demonstrációról az Euronews számolt be.

„Arról ma nem volt szó, hogy miért féltem a biztonságomat, a gyerekeink biztonságát, és Julian életét. Az állandó fenyegetéseket, a megfélemlítést már évek óta tűrjük. Ez már több mint tíz éve terrorizálja Juliant, terrorizál bennünket.”

– mondta Assange menyasszonya, Stella Morris.

„Ennek a rémálomnak véget kell érnie. Ő egy ártatlan ember, akinél nagyobb szolgálatot kevesen tettek a társadalomnak, amióta élek”

– tette hozzá egy ausztrál újságíró, John Pilger.

Assange több százezer oldalnyi titkos dokumentumot hozott nyilvánosságra az afganisztáni és az iraki háborúról. Szerinte ezek a hadsereg visszaéléseit bizonyítják, az amerikai ügyészek szerint azonban életveszélybe sodortak embereket. Assange-t az Egyesült Államok kémkedés vádjával vinné bíróság elé.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Stella Morris, Assange felesége az Euronews tüntetésről szóló beszámolójában.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások