fbpx
disney+ logó

Mikor érkezik a Disney+ Magyarországra?

Még később, mint amiről legutóbb szó volt.

Jelentősen elhalasztják a Disney+ digitális streaming-szolgáltatás elindítását a régiónkban – írja a sat-tv-radio.hu.

Amikor a téma legutóbb szóba került, még a 2021-es pénzügyi év során történő bevezetést említettek a régióra és Magyarországra: ez látszott az alábbi, bevezetési időpontokat tartalmazó ábrán (roadmap) is, ami a Disney-től származott.

A Disney Plus bevezetésének időpontjai az egyes régiókban
A Disney Plus bevezetésének időpontjai az egyes régiókban. A terv mostanra csúszik.

Csakhogy a Disney legfrissebb, harmadik negyedéves pénzügyi teljesítményét ismertetve Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója már 2022 nyári indulásra vonatkozó kijelentést tett a közép-európai régióval kapcsolatban. Tehát nagyjából még egy évet kell várni a lekérhető videós szolgáltatás indulás bevezetésére.

A Disney Plus ugyanakkor Dél-Koreában, Hong Kongban és Tajvanon elindul még az idén, ahogy augusztus végén indul a Star+ platform is, ami Dél-Amerikában lesz elérhető.

Egyébként ahol a Disney+ platform már elérhető, ott a hagyományos, lineáris Disney tévécsatornákat elkezdték folyamatosan kivezetni, így a filmek és sorozatok már csak a digitális, streaming platformon érhetők el.

A harmadik negyedéves gyorsjelentés szerint a Disney+-nak szolgáltatásnak mostanra 116 millió előfizetője van, ami 15 milliós növekedést jelent az előző időszakhoz képest.

Disney Miki Egér új kihívások előtt
Disney Miki Egér. Fotó: Pexels.com

A vállalat gyorsjelentése egyébként az elemzők várakozásához képest sokkal pozitívabb képet fest, amiben annak lehet komoly szerepe, hogy a Disney Parkok népszerűsége magas a járvány miatti lezárásokat követő újranyitás után.

Még több hír érhető el a Media1-en. Feliratkozhat hírlevelünkre és ott vagyunk a Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások