fbpx
disney+ logó

Mikor jön a Disney+ Magyarországra?

Megkérdezték a Disney-t, mikortól nézhetik a magyarok a világ egyes részein már tavaly bevezetett Disney+ internetes streaming szolgáltatást.

Régóta foglalkoztatja a magyar Star Wars és Marvel rajongókat, hogy mikortól lehet majd Magyarországon is előfizetni a világ egyes részein már tavaly novemberben bevezetett Disney+ szolgáltatásra, mikortól lehet legálisan nézni A klónok háborúja záróévadát, vagy legalább A mandalore-i  második felvonását.

Korábban az derült ki, hogy március 24-én lesz a Disney Plus indítása Nyugat-Európában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban és Ausztriában. Magyarországról azonban nem esett szó, így már sejthető volt, hogy a Disney-nél Kelet-Európához sorolják Magyarországot.

Marta Szafranska, a Disney kelet- és közép-európai részlegének vállalati kommunikációs igazgatója a ziro.hu Starwars témájú hír- és véleményportál főszerkesztőjével folytatott diskurzusa is ezt erősítette meg. A válaszok alapján Magyarországon a nyugat-európaihoz képest csak később vezetik be a szolgáltatást, de talán nem is olyan sokára.

A ziro.hu kérdésére, hogy Magyarország Kelet-Európához tartozik-e a Disney+  esetében, egy igen választ kapott az oldal.  Arra, hogy a Disney-nél a 2021-es pénzügyi év 2020 novemberében kezdődik-e, azt a választ kapták, hogy nem, a pénzügyi évük októberben kezdődik. Ennek azért van jelentősége, mivel a Disney korábban azt közölte, hogy a 2021-es pénzügyi év elején kezdi el bevezetni Kelet-Európában a Disney Plust.

A ziro.hu visszakérdézett, hogy korábban azt közölték, Kelet-Európában a 2021-es pénzügyi évben indulhat a szolgáltatás, és akkor ez alapján lehetséges-e, hogy a Disney+ ez év végén fog indulni, Marta Szafranska azt reagálta a Disney-től: „Jelenleg még nincs friss információnk Közép- és Kelet-Európára vonatkozóan.”

Egyelőre tehát ennyi derült ki, de a Disney+ tavalyi bevezetésekor egyébként a következő úgynevezett roadmapet, azaz bevezetési tervet tette közzé a Disney.

A Disney Plus bevezetésének időpontjai az egyes régiókban
A Disney Plus bevezetésének időpontjai az egyes régiókban

A  válaszok alapján úgy fest, 2020 októbere előtt valószínűleg nem érkezik meg Magyarországra a Disney+, és az sem biztos, hogy az indulásra idén sor kerül hazánkban, ebben legfeljebb reménykedhetnek azok, akik szeretnék kipróbálni a szolgáltatást.

További online médiával kapcsolatos cikkek és hírek olvashatók a Media1 online média rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások