fbpx
Nemes Dániel internetbiztonsági szakértő

Nemes Dániel internetbiztonsági szakértő az NSO-ról és a Pegasus kémszoftver-botrányról (Media1, 2021.08.09.)

Nemes Dániel internetbiztonsági szakértő volt a Media1 podcast- és rádióműsorának vendége. Vendégünkkel tüzetesen is átbeszéltük az NSO, Magyarországon is alkalmazott Pegasus nevű kiberfegyverével kapcsolatban közel egy hónapja kirobbant botrány részleteit.

Mit lehet tudni az izraeli cégről, amely hetek óta a hazai és a nemzetközi hírek egyik főszereplője a Pegasus kémbotrány kapcsán? Milyen ellentmondásokról van szó a nyilatkozataikban? Eltüntethetők-e a kémkedés nyomai a célszemélyek eszközeiről? Mik a megfigyelési ügy tanulságai? Mit tehetnek az újságírók és az informátoraik? Létezik-e egyáltalán olyan készülék, olyan megoldás, amelyiket anélkül használhatunk, hogy attól kellene tartanunk, időként megfigyelnek vele bennünket, a beszélgetésünket, a kamera segítségével a szobánkat, a fényképeinket, az e-mailjeinket, üzeneteinket? Mi lehet az oka, hogy megugrott Magyarországon az elmúlt időszakban az engedélyezett megfigyelések száma?

Többek között ezekről is beszélgettünk a Media1 műsorában Nemes Dániellel annak kapcsán, hogy kiderült, Magyarországon is alkalmazták és mások mellett médiavezetők és szerkesztők titkos megfigyelésére is bevetették az alkalmazást. A Media1 műsora az alábbi lejátszó segítségével indítható, vagy akár le is tölthető.

A Media1 hírportál hetente jelentkező háttérműsora a Székesfehérvár FM 88,9 MHz-en az Alpha Rádióban; az Orosháza FM 90,2 MHz-en a Mega Rádióban, a Gyula FM 90,5 MHz-en a Gyula Rádióban, a Békéscsaba FM 88,9 MHz-en a Csaba Rádióban, a Békéscsaba FM 98,4 MHz-en a Mega Rádióban; a Budapest FM 92,9 MHz-en a Spirit FM-en és Gyöngyösön a Maxirádióban az FM 92,4-en, továbbá a Hobby Rádióban és a jelenleg csak neten elérhető Pannónia Rádióban is adásba kerül, továbbá elérhető a Spotify-on, az iTunes-on, és több más platformon, köztük a Media1.hu-n és a Vipcast powered by Media1 oldalon.

Iratkozzon fel ingyenesen a Media1 hírlevelére, hogy naponta e-mailben megkapja hírportálunk legújabb tartalmait! Csatlakozzon hozzánk Facebookon is, illetve iratkozzon fel RSS feedünkre is!

Még több tartalom érhető el a Media1-en!

Borítókép: Nemes Dániel internetbiztonsági szakértő
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások