fbpx
Alekszej Navalnij

Blokkolják Navalnij weblapját és további 48 oldalt Oroszországban

Újabb internetes korlátozásokat léptetett életbe az orosz médiahatóság.

A navalny.com mellett további 48 olyan honlap letiltásáról van szó, melyek összeköthetők Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikussal, Vlagyimir Putyin kritikusával, aki jelenleg két és fél éves börtönbüntetését tölti Oroszországban.

A Roszkomnadzor (az orosz médiahatóság) hétfőtől blokkolja a Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványához (FBK), valamint a jogutódjának számító Állampolgári Jogok Védelmének Alapítványához (FZPG), illetve a Navalnij-törzsek nevű mozgalomhoz köthető oldalakat – ezt a felügyelet közölte a TASZSZ orosz hírügynökséggel – írja az MTI.

Korábbi beszámolók szerint a hatóságok blokkolták a hozzáférést Navalnij RoszZSKH és RoszJAma nevű projektjeinek honlapjához is.

A Roszkomnadzor arra hivatkozik, hogy az említett internetes forrásokat „tiltott szélsőséges tevékenységek folytatására és népszerűsítésére” használják, de a Reuters hírügynökség szerint a fejleménnyel összefügghet az is, hogy Oroszországban szeptemberben parlamenti választásokat tartanak.

Navalnij csapata a közösségi médiában annak az aggodalmának adott hangot, hogy a hatóságok ezt követően az „okos szavazással” kapcsolatos honlapokra csapnak le. Az ilyen honlapokon tanáccsal látják el a választópolgárokat arra vonatkozóan: kire szavazzanak a kormányzó Egységes Oroszország párt legesélyesebb jelöltjével szemben.

A Navalnijhoz közel álló Leonyid Volkov közölte a Telegram közösségi oldalon: hamarosan ismertetik, hogy mi módon kerülik meg a hatósági blokádot.

Navalnij már a júniusi ítélethirdetést követően az Instagramon azt írta, hogy csapata alkalmazkodik majd a körülményekhez, és folytatja a küzdelmet a korrupció ellen, valamint az igazságos bíróságokért és a törvény előtti egyenlőségért.

Egy bíróság még júniusban szélsőségesnek nyilvánította a Navalnijjal kapcsolatban álló szervezeteket, vagyis lényegében betiltotta őket.

(TASZSZ, MTI, Reuters nyomán)

Még több hír a Media1-en

Borító: Alekszej Navalnij. fotó: Stock / depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások