fbpx
forgatás, csapó, tévé, sorozat, film

Közel száz televíziós sorozatterv érkezett a Scripted Productions pályázatára

Számos tapasztalt, sikeres forgatókönyvíró mellett rengeteg pályakezdő alkotó is beszállt a versengésbe.

A Keresztanyu és a Hotel Margaret gyártócége, a Scripted Productions júniusban hirdette meg pályázatát televíziós sorozatötletek fejlesztésére. A pályázat célja, hogy eredeti, izgalmas, fikciós sorozat-forgatókönyvek, sorozatbibliák szülessenek, amelyek közül a legjobbakból pilot epizódot gyárt a cég.

A pályázaton shortlistre kerülő tíz sorozat-projekt prezentációjára egy élő, nyilvános pitchfórum keretében kerül sor, amelyet augusztus 9-én tartanak a belvárosban, a Magnet Házban (1062 Budapest, Andrássy út 98.).

A következő alkotók jutottak be a pitchfórumra (zárójelben a benyújtott tévésorozat-terv címe):

  • Pátkai Marcell (Gedeon bácsi)
  • Horgas Rebeka (Kezdetem a végzetem)
  • Cseh Judit (Eszméletlenül)
  • Nagy Levente (Kell egy csapat)
  • Szilágyi Rita (Hótágas)
  • Dombóvári István (Netperces novellák)
  • Dubinyák Réka (Bérbarátok)
  • Bácskai Bálint (Álmoshegy)
  • Trencsényi Ádám (Nemzeti nagyjaink)
  • Kenyeres Attila (Just Love)

A pitchfórumon két részletben hallgatja meg a szakmai zsűri az egyenként maximum 15 perces prezentációkat. Délelőtt fél 10-től az első öt pályázó mutatja be a heti tv-sorozattervét, majd a rövid szünet után további öt írócsapat sorozatkoncepcióját ismerheti meg a zsűri és a közönség.

A zsűri tagjai: Herman Pierre, az RTL Magyarország kreatív igazgatója, Szász János filmrendező, Tasnádi István drámaíró, forgatókönyvíró,  továbbá Hámori Barbara és Tóth Csaba a Scripted Productions képviseletében, valamint Kenderessy Szabolcs (SorozatWiki).

A pitchfórum győztesének díja, hogy a sorozattervét megvalósítják a Scripted Productions íróműhelyében, le is forgatja a Scripted a pilotepizódot a tervezett sorozathoz. A legjobb három projekt pedig bekerül a Scripted Productions sorozatfejlesztési programjába, amely során a tervek szerint írószobákban folytatódik majd a munka.

A pitchfórum nyilvános, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat a következő e-mailcímre várja a Scripted Productions: [email protected]

Még több hír érhető el a Media1-en

Borítókép: Stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások