fbpx
forgatás, csapó, tévé, sorozat, film

Itt a lehetőség, ha valaki tévésorozatot indítana

A Scripted Productions, a Keresztanyu showrunnerének, Hámori Barbarának a gyártócége nyílt pályázatot hirdet, ahol új sorozatötleteket fogadnak.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A műsorgyártó műfaji megkötöttség nélkül televíziós sorozatötletek fejlesztésére írta ki a pályázatát, amelynek célja, hogy eredeti, izgalmas, fikciós sorozat-forgatókönyvek, sorozatbibliák szülessenek, amelyek közül a legjobbakból pilotot gyártanak – derül ki a Media1-hez eljuttatott közleményükből.

A pályázatra olyan terveket várnak, amelyek televíziós sugárzásra alkalmas fikciós ötletek és heti sorozat formájában valósíthatók meg. Előnyben részesítik a vígjáték, sitcom, dramedy témájú tartalmakat. A tervezett első évad maximális terjedelme 10 epizód, melyeknek hossza egyenként 45-50 vagy 24-28 perc. Egy pályázó maximum 1 sorozatötletet nyújthat be.

A pályázati dokumentáció kötelező eleme a pályázó(k) szakmai önéletrajza, valamint a sorozatötlet szinopszisa, treatmentje maximum 4 oldal terjedelemben, továbbá, ha már van elkészült forgatókönyv, így annak benyújtását is kéri a kiíró. Az anyagnak tartalmaznia kell az alkotói koncepciót, eredetiségét, és, hogy szerinte miért érdemes megvalósítani. Adaptáció esetén a jogtisztaságot igazoló okiratok, illetve az alkotók erre vonatkozó nyilatkozata. Saját mű esetében elegendő egy nyilatkozat.

A dokumentáció elektronikus úton nyújtandó be a [email protected] e-mail címre. A pályázat beadási határideje: 2021. június 13. éjfél

A pályázatokat a Scripted Productions által felkért szakmai bizottság bírálja el, amelyet követően a kiíró a shortlistre kerülő projektek számára élő pitch-fórumot rendez, ahol az alkotók maximum 15 percben előadhatják a terveiket, bemutathatják a sorozatkoncepciót.

A pitchfórum győztese egy fél éves írói ösztöndíjban részesül. A legjobb három projekt pedig bekerül a cég fejlesztési programjába, amely során a tervek szerint írószobákban folytatódik majd a fejlesztésük.

Még több médiás és tévés hír található a Media1-en.

Borítókép: A Scripted Productions emblémája

Szóljon hozzá!