fbpx
Plácido Domingo operaénekes és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kezet fog a Virtuózok V4+ Horvátország című produkció 2021-es évadáról tartott sajtótájékoztatón

Bemutatták a Virtuózok V4+ nemzetközi zsűrijének tagjait

A műsorvezető Ida Nowakowska lengyel színésznő és Thomas Gottschalk világhírű médiaszemélyiség lesz.

A 2014-ben indult Virtuózok nevű komolyzenei tehetségkutató műsor hetedik évada öt ország, a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia) mellett idén Horvátország részvételével valósul meg, a produkciót Magyarországon a Duna TV sugározza november 19. és december 17. között – hangzott el a produkció csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Virtuózok zsűrijében nemzetközi összefogás eredményeként a résztvevő országok zenei szaktekintélyei ülnek. Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas magyar koloratúrszoprán énekesnő, Alicja Wegorzewska lengyel operaénekes; Peter Valentovic szlovák karmester és Gabriela Bohácová cseh művészeti igazgató, valamint Gabriela Bohácová horvát gitárművész a nemzetközi elődöntők során és HAUSER horvát csellóművész a döntőben. Az egyszemélyes „szuperzsűri” Plácido Domingo operaénekes-karmester.

A százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, emellett közönségdíjak és különdíjak is lesznek.

A Virtuózok V4+ első évadát az egyes partnerországok közszolgálati televízióin keresztül több mint 6,8 millió néző követte és világszerte több mint 66 millió emberhez jutott el. A műsort idén november 19. és december 17. között öt ország hét televíziós csatornáján sugározzák, 70 milliós tévés és online elérésre lehet számítani.

Még több hír érhető el a Media1-en

Borítókép: Plácido Domingo operaénekes és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kezet fog a Virtuózok V4+ Horvátország című produkció 2021-es évadáról tartott sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások