fbpx
Tokió olimpia 2021

Tokiói olimpia: az Eurosport több tévécsatornája és digitális felülete is élőben közvetíti a héten induló ötkarikás játékokat– itt vannak a részletek

Az Eurosport 1 és az Eurosport 2 csatornái mellett olimpiai pop-up csatornák és az Eurosport 4K is várja az érdeklődőket az ötkarikás játékok idejére.

A tokiói olimpiai játékok során az Eurosport 1 a magyar sikersportágak közvetítéseit – így az olimpiák során rendkívül eredményes kajak-kenu, úszás, valamint az atlétika versenyeit – kiemelten fogja kezelni. Mindezek mellett komoly figyelem irányul majd a tradicionális olimpiai sportágakra is mint az ökölvívás vagy a súlyemelés. A nézők szintén nyomon követhetik a labdarúgás, a torna, az evezés, a műugrás, a szlalom kajak-kenu, a röplabda közvetítéseit, illetve a Giro d’Italia-n jól szereplő Valter Attila kerékpárversenyét is.

Az Eurosport 2 a tokiói játékok során legfőképpen a magyar sportolókra koncentrál majd napi több órányi műsorral kiegészülve, és itt lesznek láthatók az újgenerációs sportágak is.

Az Eurosport pop-up csatornákkal is készül a Discovery Networks médiavállalattal partnerségben álló tévészolgáltatóknál. Az új csatornák különféle sportágra specializálódva többszáz órányi élő közvetítéssel lesznek láthatók.

A tokiói olimpiai játékok 4K minőségben is nyomon követhető lesz az Eurosport 4K nevű csatornán. Utóbb elérhetősége jelenleg korlátozott: a cég a Telekommal állapodott meg a terjesztéséről.

Magyar sportolók a fókuszban

A magyar sportolók már az olimpiai megnyitót követő napon, július 24-én versenyezni fognak, így látható lesz Szilágyi Áron és a férfi kardvívó csapat mellett Salim Omar taekwondo bajnok. Július 25-én Hosszú Katinkáé és a női úszóké, a férfi vízilabda csapaté, a sportlövőké, a férfi kardvívóké és a női kézilabda csapaté lesz majd a főszerep. A következő napok menetrendje során pedig látható lesz Milák Kristóf, Kenderesi Tamás és a férfi úszók, valamint a férfi és a női kajak-kenu csapat és a férfi cselgáncsozók is.

Szintén kiemelt figyelmet kap majd a dzsúdó, ahol az aznap tatamira lépő súlycsoport eseményeit minden délután összefoglaló műsorban elemzik ki az Eurosport csatornáinak magyar szakértői. A csapatsportok közül pedig a női kézilabda válogatott valamennyi csoportmérkőzését láthatják majd a nézők az Eurosport 2 műsorán. Mindemellett végigkövethetőek lesznek a hazai férfi teniszcsillag, Fucsovics Márton meccsei is.

Megújult az Eurosport weboldala

A z Eurosport honlapján az Olimpiai Játékok fül alatt kizárólag a tokiói események hírei lesznek elérhetők, valamint a különleges videók mellett külön sportágakra bontott beszámolók és közvetítések is megtalálhatóak a felületen. Egy folyamatosan frissülő menetrend és éremtáblázat is összegzi majd a legfontosabb tudnivalókat.

Külön menüpontban lesznek láthatóak a magyar sportolókkal kapcsolatos hírek és fejlemények, szakértői elemzések. Ezenkívül az atléták menüpont alatt könnyen rá lehet szűrni a résztvevő országok sportolóira is.

A weblap megújult kínálata az Eurosport Appon magyar nyelven is olvasható lesz, és külön értesítés is beállítható az olimpiai hírekhez.

Facebook Live elemző műsorok

A csatorna közösségi oldalán minden nap végén élő elemző műsorokat láthatnak majd a nézők, ahol a kommentátorok és a szakértők mellett olimpiai és világbajnokok beszélik meg a nap eseményeit.

A műsorban Szabó Gábor, Ajkler Zita, Szabó Petra elemez majd, akikhez bekapcsolódik többek között Horváth Gábor – kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Horváth Mariann – hatszoros világbajnok vívó és Köves Gábor – a magyar Davis Kupa kapitánya – volt olimpikon.

Még több hír érhető el a Media1-en. Iratkozzon fel hírlevelünkre és kövesse hírszolgáltatásunkat Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások