fbpx
akkumulátortöltő

Milyen akkumulátortöltők vannak a piacon? (x)

Egyre többen ismerik az akkumulátorokat, mint az elemek környezetbarátabb változatait. Azt viszont sokan nem tudják, hogy az akkumulátortöltőket több szempontból is megkülönböztethetjük.

Tudtátok például, hogy kategorizálhatjuk őket aszerint, hogy rendelkeznek-e kijelzővel, vagy hogy mennyi az akkuk száma? Ilyen érdekességekre is fényt derítünk a 18650-Akku.hu segítségével.

Az akkumulátorokról

Az akkumulátorok nagyon leegyszerűsítve tölthető elemek. Több fajtájuk létezik a bennük található anyagok szerint. Ezek az eszközök többször újratölthetők, így környezetbarátabbak az elemeknél. Fontos megjegyezni, hogy a végtelenségig nem tölthetőek újra. Az energiaforrások töltésére kifejezetten erre kifejlesztett eszköz való.

Akkumulátortöltők kategorizálási lehetőségei

A 18650-Akku.hu-nál kapható töltőket több szempont szerint is csoportosíthatjuk. Az egyik legáltalánosabb lehet a gyártók szerinti kategorizálás. Itt megtaláljuk a legismertebb gyártókat, de azt ne felejtsük el, hogy nem minden terméknél az ismert gyártók eszközei a legjobbak.

Akkumulátor fajtája

Csoportosíthatjuk a töltőket aszerint, hogy milyen fajta akkuk valók bele. Ahogy fentebb is írtuk, különböző összetételű akkumulátorok vannak, ezekhez pedig fajtától függően más-más töltő való. Találhatunk töltőt Li-Ion, Ni-Mh, Ni-Cd és LiFePO4 termékekhez is.

Akkumulátorok száma szerint

Talán kevesen gondolnák, hogy hányféle töltő létezik aszerint, hogy hány akkumulátor fér bele. Pedig nagyon sokféle. Vannak kevesebb akkumulátor töltésére alkalmas eszközök, ezek inkább utazáshoz, kocsiba ajánlottak, ilyen az egyágyas, kétágyas és háromágyas. De találunk négyágyas, hatágyas, de még nyolcágyas, tizenkétágyas és tizenhatágyas verziót is.

Töltőáram

Ugyanígy töltőáram szerint is számos csoport létezik. Van 0,1 A, 0,5 A, de még 4 A töltőáramú készülék, illetve a két véglet között több lépcsőt is találunk.

Kijelző szerint

Kijelző szerint is kategorizálhatók ezek a termékek. Vannak kijelzővel rendelkezők, amik pontosan mutatják az akuumulátorok töltöttségi szintjét, és találunk olyanokat, amelyek csak azt mutatják, hogy lemerült, töltés alatt vagy feltöltött állapotban van-e az akku.

Akkumulátor mérete szerint

Ugyancsak szempont lehet a tölthető akkumulátor mérete szerinti csoportosítás. Mivel többféle akkumulátor létezik a legismertebb AA, AAA, C fajtáktól az egészen speciálisokig, mint a 17335 vagy a 10440, így ezekre is külön kategorizálhatóak a töltők. Vannak olyan készülékek, amelyek több méret töltésére is alkalmasak, de vannak speciális töltők is.

Ahogy látható, egy ilyen, mindennapokban egyszerűnek tűnő eszköz is számos szempont szerint kategorizálható. Ez akkor fontos, amikor vásárlásra adjuk a fejünket, hiszen nem mindegy például, hogy milyen akkumulátorokat töltenénk vele, hány darabot, szükségünk van-e kijelzőre.

(x) Hirdetői tartalom

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások