fbpx
Jeff Bezos, az Amazon alapítója

Jeff Bezos 197 milliárd dollárral köszön le az Amazon éléről

Az alapító 27 évvel az Amazon 1994-es létrehozása után távozik a cég éléről.

Jeff Bezos hétfőn hivatalosan is lemond az Amazon vezérigazgatói posztjáról, azonban nem hagyja el a céget, az igazgatótanács ügyvezető elnökeként folytatja a pályáját – írja a Telex a Business Insider alapján.

Az 57 éves Bezos mintegy 197 milliárd dolláros becsült vagyonnal távozik a posztról. A vagyona tavaly is jelentősen gyarapodott, ugyanis mint azt a Media1 is megírta, a koronavírus-járvány az egekbe repítette az e-kereskedelmi és szórakoztatóipari óriás bevételeit – ennek is köszönhető, hogy idén felvásárolhatták az egyik legismertebb hollywoodi filmstúdiónak számító MGM Studiost. Az Amazon-alapító vagyona mintegy 75 milliárd dollárral nőtt 2020-ban.

Az Amazon februárban jelentette be Jeff Bezos lemondását. Az alapító akkor úgy fogalmazott: az Amazon még sosem volt ennyire innovatív, ezért ideálisnak érzi a pillanatot a cégvezetés átadására.

Bezos egy ideje már kivonta magát a cég vezetésével járó napi teendőkből, igaz, a koronavírus-járvány miatt átmenetileg kénytelen volt aktívabban részt venni az Amazon irányításában. A cégalapító helyét az Amazon élén Andy Jassy, az Amazon Web Services (AWS)  jelenlegi vezérigazgatója veszi át.

További hírek a Media1-en!

Borítókép: Jeff Bezos, az Amazon alapítója / Fotó: Amazon sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások