fbpx
A Hentes, Csuja Imre szereplésével

Sztárparádéval érkezett meg A hentes, a Hypewriter 2018-as győztese az RTL Most Pluszra

Elkészült a korábbi sorozatírói pályázat győztesének pilotfilmje, melyet bemutat az RTL digitális platformja. Több híresség is látható lesz benne, például a színészek között látható Csuja Imre és Alföldi Róbert is.

2018-ban a Magyarországon élő alkotópáros, Andrew Hefler és Declan Hannigan sorozatterve nyerte meg a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös szervezésében létrejött, Hypewriter – nemzetközi televíziós sorozatötlet pályázat 10 ezer eurós fődíját, valamint a lehetőséget, hogy az ötletből teljes értékű pilot készüljön. Miközben már a 2019-es győztes pályamű előkészületei is zajlanak, a The Butcher, azaz A hentes című alkotás első epizódja elkészült, július 5-től, mától a nagyközönség is megtekintheti az RTL Most+ felületen. (A sorozat készítéséről a Media1 írt 2019 májusában, amikor Pesterzsébeten, egy volt cukrászdában forgatták azt.)

Több híres színész is szerepel benne

Andrew Hefler és Declan Hannigan Hyprewriter-nyertes művét a Paprika Studios gyártásában a többek között az Aranyéletet is jegyző Mátyássy Áron rendezte, a főbb szerepekben pedig Kádas József, Kerekes Éva, Csuja Imre, Földes Eszter, Szabó Emília, Kolnai Kovács Gergely, Hegyi Barbara, Alföldi Róbert, Klem Viktor és Kaszás Mihály tűnik fel.

Karcsi, a kisvárosi hentes

A hentes Karcsiról, a kisvárosi hentesről szól, aki a történet elején egy húsfagyasztóban leli halálát. Karcsi látszólag a település egyik legkedveltebb lakosa: bárki vásároljon is nála, ő mindig a legjobb minőségű terméket kínálja neki, és a vásárló biztosan jókedvűen lép ki az üzlet ajtaján. Karcsit azonban meggyilkolják, és miközben látjuk a gyászoló családot – az özvegyet, a szintén hentesként dolgozó fiukat –, a visszatekintésekből kiderül, hogy Karcsi talán mégsem volt mintapolgár. Sokan voltak, akik el akarták tenni láb alól, sokan meg is tehették volna, ám csak egy valaki van, aki meg is tette.

Megírtuk azt is, hogy a sorozat alkotóit a Fargo című sorozat ihlette meg.

A Hentes, Alföldi Róbert szereplésével
A hentes, Alföldi Róbert szereplésével / Fotó: RTL Klub sajtószoba

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Paprika Studios, Kelet-Közép-Európa legnagyobb, 10 országban önálló irodával jelen lévő televíziós műsorgyártója és az RTL Magyarország 2021-ben is meghirdette a Kelet-Közép-Európa legnépszerűbb nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatát, amelyre fiatal, de már tapasztalattal rendelkező forgatókönyvírók mellett olyan pályázók jelentkezését is várják, akik eddig leginkább csak saját maguk és környezetük szórakoztatására rukkoltak elő jobbnál jobb sorozatötletekkel.

Az angol nyelven zajló versenyre a szervezők elsősorban a kelet-közép-európai régióból számítanak nevezésekre, de a világ minden részéről lehet jelentkezni. A nemzetközi mezőny nyertese ezúttal is 10 ezer euróval lesz gazdagabb, pályaművéből pedig teljes értékű pilot készül, amely az RTL Magyarország jóvoltából nagyközönség elé is kerül.

A jelentkezéseket még tíz napig, július 15-ig várják a www.hypewriter.tv oldalon.

Mi a pilot?

A pilot elkészítésével az a cél, hogy felkeltsék a nézők érdeklődését, megnézzék a tervezett sorozat fogadtatását, és ha kellő érdeklődés látszik a sorozatra, akkor rendelnek belőle folytatást. A pilot rész elkészítésével tudja a tévétársaság csökkenteni annak a kockázatát, hogy esetleg olyan sorozatot rendeljen meg, amelyre esetleg nincs is kellő érdeklődés.

További hírek a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk Facebookon, valamint kövessen bennünket hírlevéllel is!

Borítókép: A Hentes, Csuja Imre szereplésével / Fotó: RTL Klub sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások