fbpx
Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke, a Boom magazin főszerkesztője

Leváltották Hargitai Miklóst a MÚOSZ éléről, Kocsi Ilona az új elnök

Kocsi Ilona, a Magyar Hírlap, a Világgazdaság és a Menedzser Magazin egykori, és a Boom magazin jelenlegi főszerkesztője lett a Magyar Újságírók Országos Szövetsége új elnöke, a Népszava főszerkesztő-helyettesét, Hargitai Miklóst váltva. A jelentősen átalakuló elnökségbe jobboldali újságíró, a Magyar Hangnál dolgozó Dévényi István is bekerült.

Szombati, online tartott tisztújító küldöttgyűlés döntése nyomán a legrégebbi és legnagyobb taglétszámú hazai médiaszakmai szervezet vezető testületei jelentősen átalakultak.

A tisztújítás az elnök megválasztásával kezdődött: a szavazás során az eddigi elnök Hargitai Miklós 28, míg Kocsi Ilona 37 szavazatot kapott. Az alelnöki tisztségre jelöltek közül a legtöbb szavazatot Gönczi Mária és Vicsek Ferenc kapta. Tiszteletbeli MÚOSZ-elnök lett Keleti Éva.

Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke 2017-ben
Hargitai Miklós, a MÚOSZ leköszönő elnöke korábban. Fotó: MÚOSZ

A MÚOSZ elnökségsének tagja lett: Gyürke Katalin, Dévényi István, Hárshegyi János, Elek Lenke, Gordon Eszter, Szegő Anna, Somfai Péter és Navarrai Mészáros Márton. Póttagként került a testületbe Hargitai Miklós, Doros Judit és Csákvári Géza.

Az Ellenőrző Bizottság elnöke Meskó László, a testület tagjai Hajós Anna, M. Vadas Zsuzsa, Berecz Anna és Nagy Erzsébet lesznek.

Az Etikai Bizottság elnöke Sebes György lett, a tagjelöltek közül a legtöbb szavazatot kapta: Kárpáti Miklós, Bubryák István, Szabó György Mihály, Vigh György, Sárközi Judit, Beregi Edit, Léderer Pál, Kőhalmi Dezső, Kiss Lenke Dorottya, Csatordai Katalin, Kecsmár Ilona, Szabady Csaba, Kiss G. Péter és Varga G. Gábor; valamint póttagként Kékesi Zsolt, Bódi Ágnes és Kövér Tamás.

A levezető elnöki teendőket a következő ciklusban Árpási Zoltán, Csákvári Géza és László József látják el.

Döntés született a MÚOSZ új könyvvizsgálójának személyéről és elfogadták a szervezet 2020-as esztendőre vonatkozó pénzügyi beszámolóját.

Még több hír található a Media1-en! Csatlakozzon a Media1 Facebook-oldalához, és kövessen bennünket hírlevéllel is!

Borító: Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke, a Boom magazin főszerkesztője. Fotó: MÚOSZ
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások