fbpx
Bemutatják az ÉletMentő applikációt a Vodafone és az Országos Mentőszolgálat közös sajtótájékoztatóján 2020. 01. 23-án

Videóhívás funkcióval bővül az ÉletMentő applikáció

A fejlesztésnek köszönhetően videókapcsolat létesíthető a mentésirányító központ és a bajbajutottak között.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A mentésirányító központok a világon mindenhol a segítségnyújtás fontos részét képezik, hiszen a hívásokat fogadó diszpécserek kerülnek először kapcsolatba a bajbajutottal vagy a hívó féllel. Korábban az egyetlen kapcsolat a telefonhívás volt, azonban a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációjának köszönhetően ez kiegészült a hívó fél pontos tartózkodási helyével és egészségügyi adataival kapcsolatos információkkal. A most bejelentett videóhívás funkció segítségével pedig a diszpécserek láthatják is az esetek valós körülményeit.

Az új funkció nagy segítséget jelenthet többek között közlekedési balesetek és egyéb sürgősségi ellátást igénylő helyzetek esetén. Létfontosságú információkat nyújthat a mentésirányító központ számára az eset jellegéről, a sérültek számáról és egészségi állapotuk súlyosságáról.

Hasonlóképpen nagy segítséget jelenthet az elsősegélynyújtás folyamatában. A videóhívás lehetővé teszi a diszpécser számára, hogy részletesen ellenőrizze a beteg/sérült aktuális egészségi állapotát és az ezt követően nyújtott elsősegélyt. Előbbiek mellett a hallássérült hívók számára is hatékonyabb kommunikációs platformot teremt az újítás. Egyrészt a korábbinál sokkal átfogóbb információkat tudnak szolgáltatni a mentésirányító központnak, másrészt a videókapcsolat a jelnyelvi kommunikációt is lehetővé teszi számukra.

A fejlesztés lehetőséget kínál arra is, hogy a mentőszemélyzet értékes plusz információkat kapjon, mert a hívó fél és a mentésirányító központ közötti videóhívás közvetlenül az eset helyszínére tartó mentőszemélyzetnek is továbbítható, ezáltal már útközben felkészülhetnek az ellátásra.

Az ÉletMentő applikáció 2020 januárjában vált elérhetővé. A célja elsősorban az, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a segélyhívást. A már említett adatok mellett a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét is tartalmazza, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is.

Az applikációt az indulása óta eddig 530 ezren töltötték le és 3200 esetben nyújtott segítséget.

Még több hír található a Media1-en! Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a történésekről! Csatlakozzon a Media1-hez a Facebookon is!

Borítókép: az ÉletMentő applikáció bemutatója a Vodafone és az Országos Mentőszolgálat közös sajtótájékoztatóján. Fotó: Vodafone PR
Szóljon hozzá!