fbpx
Balogh László, Nagykanizsa polgármestere

Leváltotta Nagykanizsa fideszes polgármestere a Kanizsa Médiaház ügyvezetőjét

A kormánypárti polgármester azonnali hatállyal menesztette a helyi televíziót és nyomtatott lapot működtető cég vezetőjét. Tar Mihály, a menesztett vezető jogi lépéseket fontolgat a szerinte mondvacsinált okokkal történő eltávolítása kapcsán.

A Kanizsa Újság – mint a lakosság gyors és hatékony tájékoztatásának eszköze – jogszerű megjelentetésének a biztosítása az önkormányzat feladata és kötelezettsége, a jelenlegi járványhelyzet idején pedig kiemelten fontos, hogy a tájékoztatásért felelős önkormányzati tulajdonú cég ügyvezetője végrehajtsa a Nagykanizsa közgyűlése nevében meghozott döntéseket és utasításokat – írja az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye.

„Veszélyhelyzet idején elfogadhatatlan, hogy a döntéseket hozó polgármester utasításait egy önkormányzati tulajdonú cég ügyvezetője figyelmen kívül hagyja, adott esetben gátolva ezzel a veszélyhelyzetben meghozott intézkedések végrehajtását”

– állítja Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP).

A közlemény állítása szerint Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője nem hajtotta végre a város közgyűlése nevében januárban meghozott polgármesteri határozatot, amelyben a helyi hetilap nyomdai munkáira vonatkozó közbeszerzésről rendelkezik. A polgármester szerint ezzel a Polgári Törvénykönyvben és az ügyvezetői megbízási szerződésében előírt feladatait is megsértette. Miután a végrehajtásra vonatkozó felhívás és az ügyvezetővel való többszöri, írásbeli egyeztetés sem vezetett eredményre, a polgármester kedden az ügyvezető azonnali visszahívása mellett döntött – írja a polgármester.

Az ügyvezetőt a jogviszony megszűnésére tekintettel a társaság javadalmazási szabályzata alapján nem illeti meg juttatás. A Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatának ellátásával Mikó-Baráth Györgyöt – a médiaház munkatársát – bízta meg a polgármester.

Az MTI azt írja, hogy Tar Mihály ügyvezetőt Nagykanizsa – egyfős többséggel baloldali koalíció által irányított – közgyűlése 2019 decemberében bízta meg a Kanizsa Médiaház vezetésével. A leváltott ügyvezető az MTI-vel közölte: jogi lépéseket fontolgat a visszahívása miatt, azt nem tartja jogszerűnek.

Tar Mihály a személyes Facebook oldalán egyébként közölte, hogy szerinte mondva csinált okokra hivatkozva rúgták ki a Médiaház éléről.

Egy másik posztjában pedig arról ír, hogy a menesztésével kapcsolatban lesz egy hosszabb, tényfeltáró poszt is.

Néhány hete a szekszárdi kormánypárti polgármester is leváltotta a helyi lap főszerkesztőjét, amiről a koronavírus-veszélyhelyzet miatti ideiglenes jogrendnek köszönhetően egymaga döntött.

Még több hírt talál a Media1.hu-n! Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére, hogy ne maradjon le a legújabb történésekről!

Borítókép: Balogh László,  Nagykanizsa polgármestere / Fotó: Kanizsa TV YouTube csatornája
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások