fbpx
A megszűnő KomlóMédia weboldala

27 év után megszűnik a komlói televízió

A helyi tévé 20 év után először nem nyert a nemzeti médiahatóság pályázatain, így forrás nélkül maradt. Segítséget kértek az önkormányzattól, de a főszerkesztő szerint politikai okokból nem kaptak. A polgármester viszont úgy látja, időt sem hagytak neki, hogy megtalálja a megoldást.

Videóüzenetben jelentette be Magyar Ferenc, a Komló és Térsége Televízió alapító-főszerkesztője, hogy megszűnik a városi tévé műsora – írja az Átlátszó. A főszerkesztő elmondta, hogy január elseje óta saját költségén tartja fent a televíziót, mert idén sem sikerült nyerniük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság rezsipályázatán.

A főszerkesztő ezután Polics József polgármesterhez (Fidesz-KDNP) fordult segítségért. Egyrészt támogatást kért az önkormányzattól, másrészt felajánlotta, hogy vegyék át tőle a komplett szerkesztőséget az archívummal együtt. Az átvételi lehetőséggel azonban nem élt az önkormányzat, emellett olyan alacsony összeget kínált fel segítség gyanánt, amely a főszerkesztő szerint érdemben nem segítette volna a működésüket. Úgy véli, politikai döntés született az ügyükben.

Polics József polgármestert többször is biztatta a televízió vezetőjét, hogy pályázzon. Legutóbb április 22-én közölte Magyar Ferenccel, hogy az országgyűlési képviselő Hoppál Péterrel közösen mindent megpróbálnak a pályázat sikere érdekében, de mint minden pályázat, úgy ez is bizonytalan. Addig is az önkormányzat május-júniusra 1-1 millió forintot biztosít a működéshez. A válasza az volt, hogy átgondolja, de meglepő módon, egy óra sem telt el, megkapta a választ, hogy ez nem alternatíva, május 1-jétől nincs televízió.

A polgármester szerint az önkormányzat nem volt soha meghatározó finanszírozója a magánvállalkozásnak. Minden vállalkozás kockázatokkal jár, de sok vállalkozás elfogadná az ilyen arányú fenntartási támogatást is. Miután a főszerkesztő mindent értékesíteni kíván, ezért a polgármester bejelentette a város igényét az archívumra, melynek felülvizsgálata után tesznek vételi ajánlatot – számolt be róla az Átlátszó.

Még több hír található a Media1-en!

Borítókép: A megszűnő KomlóTV weboldala

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások