fbpx
ház, kert

Melyek azok a tényezők, amelyekre érdemes odafigyelned a leszúrható kerti lámpa kiválasztásakor? (x)

A tavasz beköszöntével egyre több időt tudunk majd a kertben tölteni, így itt az idő, hogy gondoskodj kicsinosításáról és felszereld olyan kiegészítőkkel, amelyekkel esztétikusabbá, otthonosabbá és sokkal kedveltebbé tehet azt a családod részére.

Kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek a hagyományos leszúrható lámpák, amelyek sokszor baleset áldozatává válnak, így hamar cserélődhetnek. Azonban ettől csak akkor kell félned, ha nem a legideálisabb típusra esett a választásod. Melyek azok a tényezők, amelyeket érdemes választás előtt figyelembe venned?

Miért érdemes körültekintőnek lenned?

Van néhány olyan tényező, amelyet érdemes figyelembe venned ahhoz, hogy megtaláld a minden szempontból tökéletes leszúrható lámpát. Napelemes leszúrható kerti lámpák tekintetében mindenki szeret hosszú távra tervezni és nem csak egy szezonra megvásárolni azokat. Ennek tekintetében nem árt előre tervezni, hogy tényleg egy tartós befektetésről legyen szó.

kerti leszúrható napelemes lámpa

Az első lényeges tulajdonság magának a lámpának a mérete, hiszen ez meghatározhatja a felhasználásának helyszínét, valamint a megvásárolni kívánt darabszámot is. Egy magasabb és robosztusabb kialakítású lámpa sokkal stabilabb lesz, így véletlenül sem fogod tudni felborítani vagy eltörni.

Abban az esetben, ha gyerekek vagy kiskedvencek vannak a háznál, akkor mindenképpen érdemes megfontolni a nagyobb lámpa választását, hiszen biztosan hosszabb élettartammal fog bírni, mint kisebb társai.

Milyen leszúrható kerti lámpák léteznek?

Méretek tekintetében összességében választhatsz a 15 centiméter alatti darabok közül, amelyek apró irányfényekként funkcionálnak, virágágyás mellett és veteményesekben kifejezetten jól mutatnak. Fényerősségük alacsonyabb, hiszen a méretükhöz viszonyul.

A 16-30 centiméter közötti lámpák már jóval erősebbek, jobban látszanak, így kerti utak, rézsűk és növények kivilágítására is alkalmasak.

Végül a 31-60 centiméteresek már jóval strapabíróbbak előzőekben említett társaikhoz képest. Nagyobb fény kibocsátására alkalmasak, így abban az esetben essen erre a típusra a választásod, ha fontos számodra a megfelelő kivilágítottság.

Az anyag, a szín, a mintázat és a forma sem elhanyagolható. Anyag tekintetében választhatsz a műanyag, a fém és az üveg közül egyaránt. Mindegyik lehet egyformán tartós, hiszen sok múlik a kialakításon és az anyagmennyiségen, amelyet a gyártó egykor beletett. Így azt az anyagot válaszd, amelyik beleillik kerted képébe és stílus tekintetében is ideális.

A kiválasztott szín is csupán a preferenciádon múlik. A szivárvány minden színében megtalálhatod a lámpákat, azonban arra érdemes odafigyelned, hogy a színhőmérsékletet ne keverd. Dönts vagy a természetes vagy a hideg vagy pedig a meleg színhőmérséklet mellett, és ne variáld azokat.

(x) Hirdetői tartalom

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások