fbpx
A Magyar Vasút című lap első számának borítója

Magyar Vasút címmel új országos lap indul

Most csütörtökön kerül először az olvasókhoz.

Április 15-én, csütörtökön jelenik meg első alkalommal az alapító HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület Magyar Vasút című lapja –  tudtuk meg az egyesület a Media1-nek elküldött szerdai közleményéből.

Az Európai Vasút Éve jegyében útjára indított üzleti közlekedéspolitikai időszaki kiadvány célja, hogy hangsúlyozza az egész magyar vasúti ágazat erejét, támogassa a vasút pozitív fejlődését, minél több utast, gazdasági szereplőt és döntéshozót ösztönözzön arra, hogy a vasútra a közlekedés jövőjének legfontosabb eszközeként tekintsen – írják.

A Magyar Vasút életre hívása a mint laptulajdonos egyik kiemelt kezdeményezése. A lap kéthetente fog megjelenni az Indóház Kiadó gondozásában.

Azt ígérik, hogy a Magyar Vasút naprakészen tájékoztatja majd az olvasókat a vasúti ágazat híreiről, és a vasúti szektor első számú vasútgazdasági lapja kíván lenni. A Magyar Vasút aktuális információkkal segíti az olvasókat az eligazodásban a vasúti piacon, javítja a szektor reputációját a döntéshozók és a széles közvélemény körében, és méltán válhat a vasút vezető információforrásává.

Ezek lesznek a Magyar Vasút témái

Az aktuális témák között szerepel többek között, hogy milyen módon alkalmazza az ágazat a digitális technológiákat, hogyan maximalizálja kapacitásait, hogyan válik még biztonságosabbá, hatékonyabbá és jobb minőségű szolgáltatást nyújtó ágazattá a vasút, miként segíthetnek az intelligens vasúti rendszerek a szállítási igény növekedésével a torlódások leküzdésében, és hogyan teszik ezek könnyebbé, kényelmesebbé az utazást.

Az újság betekintést nyújt, hogy a hazai és nemzetközi vasúti szektor szereplői, döntéshozók hogyan segítik az európai és a magyar közlekedési ágazat széndioxid-mentesítését, miközben lehetővé teszik a fenntartható gazdasági fellendülést és növekedést.

Az olvasók rálátnak arra a közös építkezésre, amelynek célja egy tisztább közlekedési rendszer kialakítása. Hiszen a vállalások egyértelműek: 2030-ra a vasúti utasforgalmat meg kell duplázni, az áruforgalom legalább 30 százalékának pedig elsősorban vasúton kell bonyolódnia.

A minden páratlan hét csütörtökén megjelenő lap a www.hungrail.hu oldalon felsorolt terjesztőknél lesz elérhető.

További médiás híreket találhat a Media1.hu-n! Ha még nem tette, iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére vagy kövessen bennünket a Facebookon, Twitteren!

Borító: A Magyar Vasút című lap első számának borítója
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások