fbpx
szerverház

Informatikai beszerzés kiemelkedő hatékonyság mellett (x)

Mik a legfontosabb szempontok és kritériumok, amelyeket mindenképp érdemes mérlegre tenni, amikor IT eszközök beszerzése a cél? Mire figyeljünk az idő, valamint az anyagiak tekintetében, hogy ténylegesen jól járjunk?

A cikkben ezeken a kérdéseken fogunk végigmenni, kiemelve ezáltal a racionális beszerzés fontosabb aspektusait.

A legfontosabb szempontok, amikor az informatikai eszközök beszerzése a feladat

Amennyiben a cégünknél felmerült az IT megoldások korszerűsítése, és aktuálissá vált maga a beszerzés, akkor többféle opció is rendelkezésre áll. Maradhatunk a hagyományos megoldásoknál, viszont ez ritkán eredményez kiemelkedően jó döntést.

Sokkal inkább megéri olyan szolgáltatóval üzletet kötni, aki már a műszaki javaslat kidolgozása során odafigyel a számunkra fontos eszközök fizikai elérhetőségére, illetve a minél költséghatékonyabb rendelkezésre állásra. Nem nehéz belátni, hogy így gondolkodva kedvezőbb opcióink lehetnek.

Az idő kérdése, amikor IT beszerzésről van szó

Ki szeretne hosszú heteken át várakozni, amikor egyébként a munkához nélkülözhetetlen IT eszközök és infrastruktúra beszerzése a cél? Minden egyes munkanap forintban mérhető veszteséggel ér fel, hogyha tényleg sokat kell várni a megrendelt eszközökre.

Úgyhogy a hatékony beszerzés jegyében olyan helyekről célszerű ajánlatot kérni, ahol maga a rendelkezésre állás záros határidőn belül sikeresen megvalósulhat. Ezzel kapcsolatban már a tárgyalás szakaszában érdemes referenciát vagy biztosítékot kérni.

Merthogy egy megbízható szolgáltatónak ez nem jelent problémát. Vagyis a birtokában vannak az általunk keresett és beszerezni kívánt IT eszközök és struktúrák, emellett pedig a szállításukat is tudja vállalni a megbeszélt határidőn belül. Ha ez megvan, már csak az anyagiak jelenthetnek kérdést.

Az igazán jó üzletnek számító beszerzés anyagi értelemben is kedvezőnek számít

Érdemes magát a beszerzést olyan partner segítségével megoldani, aki az árazási politikájának és rutinjának a kialakítása kapcsán nem a hardver- és szoftvergyártók érdekeit és piaci stratégiáját tartja szem előtt.

Elvégre itt a mi érdekeink érvényesülése van a fókuszban. A beszerzés a mi munkamenetünkre és hatékonyságunkra irányul, az árat pedig mi fogjuk kifizetni. Egy korrekt és megbízható szolgáltató pedig ezt ki is fogja hangsúlyozni az ajánlatában.

Valahol ezt hívják minőségi ügyfélélménynek. Amikor a mi érdekeink vannak szem előtt, ránk figyelnek és igyekeznek magas szinten kiszolgálni bennünket. Jó hír, hogy szinte bármilyen IT beszerzés megoldható ilyen szolgáltató segítségével. Legyünk őszinték, ez nem kis megnyugvást jelenthet.

(x) Hirdetői tartalom!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások