fbpx
Vodafone Digitális Iskola Program

Eurómilliókat fektet a digitális készségek és oktatás fejlesztésébe a Vodafone a következő években

Programjaik célja, hogy a diákok a digitális technológiák alkalmazása terén meglévő tudásukat és készségeiket fejleszthessék.

Az oktatás világnapja alkalmából jelentették be, hogy a Vodafone Alapítvány a következő 5 évben 20 millió euróval támogatja a helyi Vodafone-alapítványok digitális készségeket fejlesztő és oktatási programjait.

„A Vodafone büszkén támogatja a digitális készségek és oktatás kritikus fontosságú fejlesztését azokban a közösségekben, amelyeket összekapcsolunk és technológiánkkal kiszolgálunk.(…) Ez minden korábbinál fontosabb napjainkban, amikor is a társadalom arra törekszik, hogy a COVID-19 hatását követően kedvezőbb formában épüljön újjá” – nyilatkozta Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója.

A támogatás a hazai oktatás mellett az Albániában, Csehországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban tanuló diákokat fogja segíteni, és 2025-re várhatóan 16 millió tanulót fog elérni.

Flakstad Emőke, a Vodafone Magyarország Alapítvány főtitkára a bejelentés kapcsán elmondta:

„A nemzetközi Vodafone Alapítványokhoz hasonlóan a Vodafone Magyarország Alapítványnak is kiemelt fókuszterülete a társadalom egyik legfontosabb alapkövének számító oktatás. A Digitális Iskola Programot a hátrányos helyzetű térségekben élő diákok és pedagógusok digitális kompetenciáinak fejlesztésére hívtuk életre. Az évek során rengeteg tapasztalatot szereztünk, nagyon sok jó gyakorlatot és módszert dolgoztunk ki. Évek óta azon dolgozunk, hogy ezeket a teljes hazai oktatási rendszerre kiterjesszük – erre a törekvésre a pandémia miatti távoktatás és digitális oktatás előtérbe kerülése még inkább ráerősített. A most bejelentett támogatást is arra fogjuk fordítani, hogy még több diákhoz és pedagógushoz elvigyük a digitális világ nyújtotta lehetőségeket.”

További hírek találhatók a Media1-en!

Borítókép: Vodafone Digitális Iskola Program. Fotó: Vodafone
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások