fbpx
AllForJan-díj

Magyar újságírók nevezéseit is várják a Ján Kuciak emlékére létrehozott díjra

Az AllForJan-díjra január végéig jelentkezhetnek az újságírók, melyet a Ringier Axel Springer Media által szervezett Media for Freedom Summiton nevű online eseményen adnak majd át.

A díjat közép- és kelet-európai újságíróknak ítélik oda, akik szakmai munkájuk során hűek maradnak olyan értékekhez, mint a nyitottság, a bátorság és a kompromisszumok nélküli riport a társadalmilag fontos témákban, valamint a bírák számításba veszik a történet nyilvánosságra hozásának innovatív módszereit is – írják a Ringier Axel Springer Media AG a Media1-hez eljuttatott közleményében.

A díjra január végéig nevezhetnek az újságírók.

A zsűri olyan sajtós, rádiós, televíziós vagy internetes pályamunkák beküldését várja, amelyek 2020. január 1. és december 30. között jelentek meg.

Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, Lech Wałęsa, Lengyelország volt elnöke és demokráciapárti aktivist, Peter Bárdy, az Aktuality.sk főszerkesztője (a zsűri vezetője), Mark Dekan, a Ringier Axel Springer Media vezérigazgatója, ifj. Valdo Lehari, az ENPA alelnöke és Iveta Radičová, a pozsonyi Páneurópai Egyetem Médiatudományi Karának dékánja együtt értékelik a pályaműveket, a koronavírus-járványra tekintettel online módon.

A díjat is egy online megrendezett eseményen adják át február 25-én.

Az esemény és az AllForJan-díj részleteiről és szabályairól az alábbi oldalon írnak többet: https://allforjanaward.com/

A díjat a globális #AllForJan mozgalomról nevezték el, amelyet Ján Kuciak, a 2018-ban megölt fiatal újságíró meggyilkolása után hoztak létre, hogy tiszteletben tartsák munkáját és örökségét. Februárban lesz  Ján Kuciak és Martina Kusnírová meggyilkolásnak harmadik évfordulója.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Ringier Axel Springer Media
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások