fbpx
Magyar Katolikus Rádió, logó

Bővül a Magyar Katolikus Rádió vételkörzete

Három új telephellyel is bővül a Katolikus Rádió vételkörzete, ezekkel kapcsolatban adott felvilágosítást a rádió vezetése hétfőn.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a múlt héten három frekvenciapályázaton hirdette ki a Katolikus Rádiót nyertesként. A tihanyi, győri és mosonmagyaróvári adások 2021 májusától indulnak – tudatta a Media1.hu-val a Magyar Katolikus Rádió hétfőn.

A Magyar Katolikus Rádió vételkörzete 2021 májusától
A Magyar Katolikus Rádió vételkörzete 2021 májusától

Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese elmondta:

„A 2020-as évben sokat dolgoztunk azon, hogy bővítsük vételkörzetünket. Ennek köszönhetően az elmúlt mintegy fél évben öt új frekvenciát sikerült nyernünk. Október óta Cecén és környékén is fogható adásunk, a Pápán elnyert frekvencián pedig a napokban indul az adás. Májustól Tihanyban, Győrött és Mosonmagyaróváron is jelen leszünk, ezzel 25-re emelve aktív, földfelszíni frekvenciáink számát.”

Dr. Radetzky András, a Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese
Dr. Radetzky András, a Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese

A Magyar Katolikus Rádió közölte: szándéka, hogy műsorainak minden eleme által a közt, vagy az egyház társadalmi tanításának kifejezésével élve a közjót szolgálja. E szolgálat lényege a rádió felfogása szerint az, hogy a műsorok által végig vezesse egy olyan úton a hallgatót, amelynek a végére érve talán jobban tudja majd, hogy hogyan, merre tovább, mint annak előtte. Műsorában így jelen van a közélet, az irodalom, a művészet, a kultúra, a tudomány és természetesen a zene.

A rádió jelenleg 22 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, közlése szerint napi hallgatottsága meghaladja a 170 ezer főt.  Népszerű a Magyar Katolikus Rádió 2019 novemberében bevezetett mobiltelefon-alkalmazása is, több ezer ember már ezen keresztül hallgatja a műsort. Az alkalmazás segítségével földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatóak a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS rendszereken egyaránt használható.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások