fbpx
Egy nap Auschwitzban

Holokauszt-napok a Viasat History-n

A történelmi témákkal foglalkozó tévécsatorna három vasárnap esti, illetve egy teljes napi műsoridejét is a történelem legsötétebb pillanatának szenteli a közelgő Holokauszt emléknap, január 27. alkalmából.

A zsidóság történetét bemutató dokumentumsorozata mellett a Viasat History két kiemelt, eddig még nem látott műsorral is készül.

A visszaemlékezést 2021. január 17-én 21 órakor egy Schindler listájára emlékeztető történet, A náci, aki zsidókat mentett: Karl Plagge című dokumentumfilm nyitja, amely az őrnagy tetteit mutatja be: hivatásának ellenszegülve 1240 zsidó férfit, nőt és gyereket mentett meg, majd foglalkoztatott.

A náci, aki zsidókat mentett: Karl Plagge
A náci, aki zsidókat mentett: Karl Plagge

Az emléknapot közrefogó vasárnap estéken 21 órától lesz látható a Török útlevél (2021. január 24.) és az Egy nap Auschwitzban (2021. január 31.).

Török útlevél
Török útlevél
Egy nap Auschwitzban
Egy nap Auschwitzban

Előbbiből filmből a török diplomaták franciaországi és egyéb európai országokban töltött időszakát ismerhetik meg a téma iránt érdeklődők, akik akkoriban több tízezer zsidó életét mentették meg török útlevelek kiadásával. Utóbbiból pedig kiderül, hogyan zajlott az auschwitzi koncentrációs táborba kényszerültek egy teljes napja – mind az áldozatok, mind az elkövetők szemszögéből.

A Holokauszt-emléknapon, azaz január 27-én délelőtt 11:20-tól egészen 18 óráig a Viasat History egy teljes képet fest a sötét kor történéseiről a Megsemmisítés – az európai zsidók kiirtása című dokumentumsorozatával. Ebben a holokauszt gyökereit vizsgálja és megpróbál feltérképezni, hogyan gondoltak ki és hajtottak végre egy ilyen volumenű bűntényt.

Borító: Részlet az Egy nap Auschwitzban című dokumentumfilmből
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások