fbpx
vitamin

A gyógynövények és a vitaminok (x)

Ki ne hallott volna már a gyógynövényekről és a vitaminokról, amik elengedhetetlenek a kiegyensúlyozott, egészséges és boldog élethez? Persze mivel ezek nem gyógyszerek vagy étrend-kiegészítők, így a hatásukat tekintve nagyon vigyázni kell arra, hogy mit várunk tőlük, és mit tapasztalunk.

Vitaminkészítmények és növények

Sokak számára, ha vitaminbevitelről van szó, akkor szinte evidens, hogy a különféle patikai készítményekhez nyúlnak, mint amilyenek a C-vitamin vagy épp D-vitamin tabletták. Jellemzően elfelejtik, hogy a természetben sokkal több a hasznos vitamin és ásványi anyag, nyomelem, mint bármely étrend-kiegészítőben vagy készítményben.

A szerves alapanyagból kinyert vitaminok felszívódási aránya pedig sokkal jobb, mint a mesterséges úton készülteké. Éppen ezért lehetőleg minél többször fogyasszunk friss zöldséget és gyümölcsöt, hogy megőrizzük az egészségünket.

Ez lehet természetesen aszalt készítmény is, hiszen az aszalásnak köszönhetően nem vész el a benne található vitamin, sőt koncentráltabb formában lesz jelen.

Azonnali hatás vagy kúraszerű eredmény?

Amennyiben valaki azonnali hatást vár el az egyes gyógynövényektől vagy vitaminoktól, az jobban jár, ha a gyógyszercégek termékei mellett teszi le a voksát. Bármilyen keményen is hangzik, ha valakinek nincs türelme ahhoz, hogy megvárja, amíg érdemi hatás mutatkozik, mert azonnal bekövetkező eredményt kíván látni, akkor az nem jó helyen keresgél.

A gyógynövényeknek és a vitaminoknak egyaránt időre van szükségük ahhoz, hogy beépüljenek a szervezetbe, azaz elegendő mennyiséggel rendelkezzen a testünk. Ha ez megvan, akkor már érezhető a jótékony hatásuk, ami általában 1-2 hetet vesz igénybe. Persze ez alatt is lassanként felfedezhető pozitív változás, de érdemben azért el kell telnie egy minimális időnek.

Egyre több ember nyitottabb a természetes gyógymódok felé, így a megelőzésre fektetnek nagyobb hangsúlyt, ami persze közel sem kedvez a gyógyszergyáraknak.

Így kerülnek előtérbe olyan ismeretlennek tűnő fogalmak és növények, mint a chuchuhuasi, cuti-cuti, chanca piedra, mulungu. Bármilyen fura is a nevük, mégis, hazánkban egyre többen ismerik ezeket a furcsa összetevőket, amik segítséget nyújtanak abban, hogy megőrizzük az egészségünket.

Ha úgy érzed, hogy te is képes vagy arra, hogy változtass a szemléleten, hogy az orvosoktól várd a változást, akkor nagyon jó úton haladsz afelé, hogy kiszállj a gyógyszergyárak generálta körforgásból. Ehhez nem kell más, mint az, hogy fordulj a természetes gyógymódok és gyógynövények felé, amikkel kapcsolatban bár nem mutatható ki azonnali eredmény, de hosszú távon jobban megéri az alkalmazásuk.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások