fbpx
Nők Lapja több más női lap társaságában egy újságosnál

Új főszerkesztő a Nők Lapja élén

Az új főszerkesztő korábban volt már főszerkesztő-helyettese a hetilapnak.

Vass Virág író-újságíró lett a Nők Lapja főszerkesztője – értesült a Media1 az újságíró közösségi médiás oldaláról.

Vass Virág főszerkesztői kinevezése 2021 januárjától érvényes.

Vass Virág számára nem ismeretlen terep a Central Médiacsoporthoz tartozó Nők Lapja hetilap, hiszen az utóbbi időben újságíróként dolgozott a lapnak, korábban pedig hosszú időn át főszerkesztő-helyettese is volt: e pozícióra 25 éves korában, az 1990-es évek elején kérte fel az akkoriban 600 ezer példányban értékesített hetilapot tulajdonló VICO médiabirodalom tulajdonosa, Fenyő János.

Vass Virág később, 2001-ben az akkor induló ELLE Magyarország magazin alapító-főszerkesztője lett, ezt a pozíciót 2009-ig töltötte be.

Vass Virág, a Nők Lapja új főszerkesztője
Vass Virág, a Nők Lapja új főszerkesztője
Fotó: LinkedIn

A Nők Lapja új főszerkesztőjének tizenhét évesen jelent meg első publikációja, ekkortájt indította útnak Kisgeneráció című rovatát a Képes Újságban. Érettségi után külföldi tudósítók mellett dolgozott, mint tolmács. Több nyelven, angolul, németül, oroszul és franciául is beszél.

Több regényt is írt, első kötete 2009-ben jelent meg Vulévu címmel. Ő írta például  Az örökké rövid története című kötetet is.

A Nők Lapja a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai alapján 2020. második félévében 202 ezer példányban jelent meg, értékesített példányszáma 170 ezer körül alakult. A lap a Central Médiacsoport egyik legnépszerűbb és legfontosabb nyomtatott terméke.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Central Médiacsoport november 20-án jelentette be, hogy átszervezi működését 2021 januárjától, és úgynevezett tartalomközpontokat alakít ki. A vállalat bejelentése szerint az átalakítás után a Nők Lapja tartalmi központjában a Nők Lapja integrált szerkesztősége állítja elő mind a hetilapban, mind a nőklapja.hu digitális felületén, valamint a Nők Lapja szezonális különszámaiban (Tavasz, Nyár, Tél, Kert és virág, Enteriőr, Advent) megjelenő tartalmakat. A speciális szépség, egészség és lélek tematikájú márkakiterjesztések esetében dedikált főszerkesztő vezetésével ugyancsak ebben a tartalomgyártási központban készülnek a magazinok (Egészség, Psziché, Szépség, Évszakok) a továbbiakban. A Nők Lapja Konyha és különszámai, illetve az Ezotéria-csoport megjelenései változatlan szervezeti felállásban készülnek. A Nők Lapja digitális előfizetéssel továbbra is fizetős szolgáltatásként lesz elérhető a hazai és külföldi célcsoport számára. Vékási Andrea, aki 2011 óta volt a Nők Lapja főszerkesztője, az átszervezés után is felügyeli a teljes portfóliót.

További hírek találhatók a Media1.hu-n! Kövesse a Media1 híreit a Facebookon vagy a Twitteren!

Borító: Nők Lapja több más női lap társaságában egy újságosnál. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások