fbpx
eljegyzés

Válaszd ki a tökéletes eljegyzési gyűrűt! (x)

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása mindig nehéz feladat, hiszen rengeteget kell rá készülni.

Számos kérdést kell megválaszolni vele kapcsolatban, hiszen egyáltalán nem mindegy az anyaga, mérete, fazonja és persze a benne foglalt kő sem.

A mérete igen lényeges

Az eljegyzési gyűrű mérete egy meglehetősen fontos tényező a kiválasztási folyamatban. Mivel férfiként meglehetősen nehéz dolog megítélni a kedves ujjának a méretét, ezért a legjobb, ha valami segédeszközt veszünk igénybe. Ilyen lehet az a módszer, hogy felpróbálunk egy olyan karikát, amit a gyűrűsujján szokott hordani és megjegyezzük vagy épp körberajzoljuk a kisujjunkon, hogy meddig megy fel.

Ha ez nem kivitelezhető, akkor akkor jó megoldás lehet a gyűrűt belenyomni egy gyurmába, vagy csak egész egyszerűen elcsenni azt.

eljegyzési gyűrű

Ha nem hord gyűrűt, akkor pedig jó megoldás lehet, ha álmában le tudod mérni az ujját egy cérnával. Amennyiben pedig beavatnál valakit, akkor kérd meg, hogy vigye magával egy ékszerüzletbe és kezdjenek gyűrűket próbálgatni. Ennek külön előnye, hogy a stílusára vonatkozóan is kialakulhat egy kép.

Az is nagyon fontos, hogy a gyűrű méretét mindig napközben és lehetőleg köztes évszakban határozzuk meg, mert télen a hideg hatására kisebb lesz az ujjunk, ami nyáron akár gondot is jelenthet a gyűrűviselésnél. Ha pedig nyáron választunk, akkor számolni kell azzal, hogy ilyenkor az ujjak vastagabbak, így télen óhatatlanul is lecsúszhat ugyanarról az ujjról.

Kövek a gyűrűben

A legnépszerűbb kő az eljegyzési gyűrűben a gyémánt. Mivel ez egy időtálló és örökké csillogó kő, így mindig elegáns hatást ér el. A gyémánt értékét a csiszolása, a karátszáma, a tisztasága és a színe határozza meg elsősorban.

Nem véletlen, hogy az eljegyzési gyűrűkhöz leginkább ezt kedvelik a párok, de persze előfordulhat, hogy annyira nem vagyunk elengedve anyagilag, de mindenképp egy dekoratív és szépséges darabot szeretnénk választani. Ilyenkor lép színre a cirkónia, mint megoldás. Mivel szépséges és csillogó, így szinte megtévesztésig hasonlít a gyémántra. Igaz, nem drágakő és idővel megfakul, de tökéletes helyettesítése a gyémántnak.

A kövek csiszolása is sokféle lehet, ami sokat ad az értékéhez, főleg, ha igazán különleges lesz ezáltal. A kő csiszolása felel a kő tüzéért, ami azt jelenti, hogy a fény 100 százalékát visszaveri. Ezek a legértékesebb darabok, amit kapni lehet a piacon.

A gyémánt színe a fehér, ami a legértékesebb. Többféle természetes színezésű is kapható a piacon, melyek igen ritkák, és a szivárvány minden színében tündökölnek.

Végül pedig a kövek tisztasága jelzi, hogy az adott darab mennyire mentes a mikroszkopikus sérülésektől. A legtisztább darabok a legértékesebbek.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások