fbpx
üres színházi székek

Kultúra COVID idején: indul a SzínházTV

Az új online szolgáltatás célja, hogy azok is részesei lehessenek az élő előadások varázsának, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak személyesen elmenni a színházba.

A SzínházTV november 12-én 19 órakor debütál a Jurányi Ház Egy őrült naplója című darabjával, ezután pedig minden csütörtökön 19:00-kor láthatnak élő színházi közvetítéseket a nézők.

A legmodernebb technológiával közvetítik majd az előadásokat: a felvételek hat kamerával 4K Ultra HD minőségben zajlanak, így a néző a saját kanapéjáról a legmagasabb minőségben élheti át az előadás élményét.

Az előadások 24 órán keresztül lesznek elérhetők, így a nézők számára egy egész nap áll majd rendelkezésükre, hogy megnézzék a kiválasztott darabot, legyenek bárhol a világon – derül ki a netes platform a Media1-hez is eljuttatott csütörtöki közleményéből.

A közvetítések háziasszonya Kovács Patrícia színművész lesz, ő avatja be a nézőket az előadások titkaiba, akik a közvetítések előtt az aktuális előadáshoz kapcsolódóan egy pár perces bevezetőt láthatnak majd, a szünetben pedig egy húsz perces beszélgetés során kulisszatitkokat tudhatnak meg.

A színházkedvelők jelenleg az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház darabjaira válthatnak jegyet, várhatóan bővül majd a kínálat.

Az online színház azért is lehet hasznos, mert a koronavírus világjárvánnyal összefüggésben hozott legújabb kormányrendelet nagyon nehéz helyzetbe hozta a színházakat. A koronavírus miatt csak minden harmadik székre ülhet néző, emiatt például az Orlai Produkciós Iroda a vírus enyhüléséig nem tartja meg a Belvárosi Színházba meghirdetett előadásait — írták meg a közösségi médiában.

A november 12-én közvetített Egy őrült naplója után november 19-én a Centrál Színház New York-i komédia, november 26-án pedig a Játékszín Hatan pizsamában című előadásait nézhetik meg azok, akik akár a vírus, akár a távolság miatt nem tudnak személyesen eljutni a színházba, de szomjaznak az újdonságra.

A SzínházTV megálmodója Radnai Márk, aki elmondta:

„A SzínházTV megálmodásakor az motivált, hogy mindenkihez eljuttassam az élő színházi előadások élményét. Nagy reményekkel és szenvedéllyel dolgozunk a SzínházTV-n, és remélem a nézőink is ilyen lelkesedéssel használják majd a platformunkat. Szeretném, ha az előadásokra a világ minden részéről be tudnának csatlakozni a színházkedvelők, és azokhoz is el tudnánk juttatni a magyar előadásokat, akiknek nincs lehetőségük elutazni és személyesen megnézni egy-egy darabot.”

A SzínházTV-t az alábbi címen lehet elérni: https://szinhaztv.com

További hírek találhatók a Media1-en! RSS-csatornánk itt található, Facebook-oldalunk itt érhető el.

Borító: üres színházi székek. fotó: Kilyan Sockalingum / Unsplash
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások