fbpx
tapétaposzter

Hogyan használhat fel egy megmaradt tapétacsíkot? (x)

Bármennyire is profin tapétáz valaki, mindig van maradék tapéta. Emiatt néhányan mérgelődnek a felesleges pénzkidobás miatt, de ez nem szükségszerű. A maradék tapétacsíkokat rengeteg kreatív módon fel lehet használni, egyedi dekorációkat lehet létrehozni. Erre mutatunk néhány ötletet.

Extravagáns elrendezések és kombinációk

Ha többféle maradék tapétánk van, a kombinációs lehetőségek száma határtalan, de az alábbi ötletek közül némelyik akár egyetlen csík tapétával is megoldható:

1. Egy falrészlet kiemelése tapétával

Lehet akár egyetlen falat, sőt falrészletet is tapétázni, például az előszobafal környékét, az ágytámla mögötti falrészletet, egy játszósarkot.

2. Csíkos fal

Válasszon kétféle tapétát, és ezeket felváltva tegye fel. Ilyenkor a legjobb, ha a tapéták színei jelentősen eltérnek, de egymással harmóniában vannak.

3. Lakberendezési tárgyak dekorálása tapétával

A falfelületeken kívül a bútorok dekorálására is kiválóan alkalmas lehet a tapéta. Ennek segítségével fillérekből megúszhatja a bútorfelújítást, például asztallapot, szekrényajtót, fiókot, zsúrkocsit, ágytámlát, falipolcot is díszíthet. Ha nem akar előszobafalat venni, tegyen a falra néhány fogast, a mögöttük lévő felületet pedig dekorálja 2-3 csík tapétával. Polcok hangsúlyozása, szekrények külső-belső bevonása is lehetséges.

4. Vízszintes vagy átlós elhelyezés

Ez biztosan egyediséget ad a helyiségnek, viszont a kivitelezése nem egyszerű, és a minták illesztése is bonyolultabb, mint a függőleges elhelyezésnél.

Hogyan készíthet egyedi dekorációkat tapétacsíkokból?

A hagyományos alkalmazástól eltérően ebben az esetben önálló dekorációkat hozunk létre a megmaradt tapétacsíkokból:

1. Fellógatott csíkok 

Két rúd és némi zsinór segítségével nagyon szép dekorációt lehet létrehozni. A méretre vágott csík alsó és felső végét fel kell tekerni egy rúdra, és tűzőgéppel vagy ragasztóval rögzíteni kell. A felső rúd két végére egy zsinórt kell rögzíteni. Ezután már csak egy kampó szükséges, amire felakasztja a dekorációt.

2. Bekeretezett tapétadarabok 

Vágjon ki a tapétamaradékból Önnek tetsző mintákat akár különböző méretben, keretezze be és tegye fel a falra.

3. Falikép készítése 

Egy keret nélküli, vakrámás vászonképet is bevonhat tapétával, majd díszítheti ízlés szerint.

4. Dekoráció patchwork stílusban

Különböző foltok (tapétadarabok, csomagolópapír darabok) egymásra ragasztásával patchwork stílusú dekorációt hozhat létre. Érdemes először a nagyobb darabokat felragasztani, majd folytatni a kisebb, négyzet alakú részletekkel.

A fenti ötletekkel az volt a célunk, hogy beindítsuk a fantáziáját. Ha amúgy nem is szeretett volna tapétázni, tehát nincs maradék tapéta, a tapetaposzter.hu Poszter specialista webáruházban rendeljen egyetlen tekercs különleges tapétát, és alkosson belőle bátran egyedi dekorációt.

(x) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások