fbpx
Szabó Zoltán, az RTL Magyarország új marketing és kommunikációs igazgatója, az Index volt stratégiai és kreatív igazgatója

Az Indextől érkezik az RTL Magyarország új marketing és kommunikációs igazgatója

Szabó Zoltán, az Index nemrég távozó stratégiai és kreatív igazgatója veszi át az RTL Magyarország marketing és kommunikációs igazgatóságának irányítását. Bejelentették azt is, hogy Schiwert-Takács László, a nyáron leköszönő marketing és kommunikációs igazgató milyen munkakörben folytatja a vállalatnál.

Szabó Zoltán december elsején veszi át az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatáságának irányítását.

Szabó Zoltán 2000 óta, húsz éven át dolgozott az Indexnél. Kulturális újságíróként kezdte, nevéhez fűződik a Comment:com tévékritikai blog elindítása, amely sok éven át nemcsak a legnépszerűbb médiával foglalkozó oldal, de a legolvasottabb magyar nyelvű blog is volt.

2011 és 2014 között az Index kultúra rovatát vezette, majd 2014-ben a Blog.hu tartalmaiból válogató Index2 felelős szerkesztőjének nevezték ki. Ugyanebben az évben lett az Index.hu tartalomfejlesztési vezetője, az ő nevéhez köthető a lap legutóbbi dizájnváltása is. 2018-ban ő tervezte az Index Nincs másik kampányát, ami kilenc hónap alatt több mint 200 millió forintot gyűjtött össze a független újságírás támogatására.

Az Index mellett 2010-ben Varga Attilával Sixx-szel közösen létrehozta a sorozat- és valóságshow rajongók körében ismert Hogyvolt blogot. Emellett éveken át dolgozott tanácsadóként nagy hazai és multinacionális cégek brand-stratégiájának kidolgozásában, részt vett bankok, telekommunikációs cégek és áruházláncok kampányaiban is.

Külsősként több mint egy tucat heti- és havilapban publikált, közel tíz éven át volt a Kreatív médiaszakírója, óraadó tanárként pedig tanított újságírást többek közt a Színház és Filmművészeti Egyetemen is.

„Nagyon örülök, hogy a többhónapos kiválasztási folyamat eredményeként Szabó Zoltán személyében olyan tapasztalt médiaszakembert találtunk, aki jól ismeri a magyar médiaipart, és annak alkotói és üzleti oldalán is többször bizonyította már rátermettségét. Egyúttal köszönöm Grósz Judit munkáját, aki az elmúlt hónapokban a digitális igazgatóság vezetése mellett, ideglenesen látta el a marketingigazgatói feladatokat

– mondta Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.

„Nem is tudok annál izgalmasabb feladatot elképzelni, minthogy egy egyre inkább digitálissá váló, az online térben is piacvezetői pozícióra törő tévétársaság marketingkommunikációját alakíthatom az elkövetkező években” – mondta Szabó Zoltán.

Schiwert-Takács László újra munkában

Schiwert-Takács László, a korábbi marketing és kommunikációs igazgató eközben újra munkába állt. Ő több kiemelt műsor (többek között a Reggeli, az X-Faktor) felügyeletét követően 2020 júniusáig vezette a Marketing és Kommunikációs Igazgatóságot.

A televíziós szakember a jövőben a vállalatnál létrejövő új pozíciót tölt be: Schiwert-Takács László az RTL Magyarország képernyős-kapcsolati vezetőjeként (On-Screen Talent Relations Manager) kezdi meg újra a munkát. Feladata az RTL Magyarország műsoraiban megjelenő képernyős sztárok és tehetségek (műsorvezetők, színészek) vállalaton belüli karrierjének segítése.

Schiwert-Takács László, az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának volt vezetője 2019-ben, a Televíziós Újságírók Díja Gálán 2019-ben
Schiwert-Takács László, az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának volt vezetője 2019-ben, a Televíziós Újságírók Díja Gálán 2019-ben

„Örülök, hogy a jövőben még nagyobb figyelmet kap ez a különösen fontos terület a vállalatnál. Biztos vagyok abban, hogy Schiwert-Takács László személyében olyan személy felügyeli majd ezt a területet, aki mélyrehatóan ismeri a műsorkészítés folyamatát és a műsorkészítők kihívásait” – mondta Vidus Gabriella.

Borító: Szabó Zoltán, az RTL Magyarország új marketing és kommunikációs igazgatója, az Index volt stratégiai és kreatív igazgatója. Fotó: Huszti István
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások