fbpx
Vaszkó András, Simon Gergő és Allaga Tamás, az RTL Klub új meteorológusai Pataki Zita társaságában

Új meteorológusokkal bővül az RTL Híradó csapata

Véber István távozása után három új meteorológust kap társként Pataki Zita. Az immár négyfős időjárás-jelentő csapat felváltva lesz látható az RTL Magyarország felületein.

Nem sokkal azután, hogy nemrég távozott Véber István, az RTL Magyarország ma, hétfőn bejelentette, hogy három új meteorológussal bővíti  csapatát. A fiatal szakemberek az Országos Meteorológiai Szolgálattól érkeznek az RTL-hez, és képernyős munkájuk mellett főállásban továbbra is az OMSZ munkatársai maradnak.

Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója elmondta:

„Meteorológusok új generációja kap így lehetőséget, hogy bemutatkozhasson az RTL Magyarország képernyős és online felületein. Kiválasztásuknál nem titkolt célunk volt, hogy fiatal, új arcokat ismerhessen meg a nagyközönség.”

Allaga Tamás 1991-ben született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán szerzett diplomát először Földtudományi Alapszakon, majd elvégezte a Meteorológus Mesterszakot is. 2015 óta az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelző munkatársa. A szakember egy évtizede versenyszerűen fut, 30-100 kilométeres távokon. Mint fogalmazott: a futástól a természet szeretete, tisztelete mellett kitartást és egészséget kapott.

Simon Gergő 1993-ban született Nagykanizsán. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán szerzett meteorológus diplomát. 2017 júliusa óta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A szakmai munka mellett Gergő önálló projektként az OMSZ Instagram fiókjának egyik szerkesztője is. Hobbija a foci, kedvenc csapata az FC Barcelona. Másik szenvedélye a CrossFit, heti 3-4 edzéssel. Mottója: „a meteorológia inkább matek, fizika, mintsem móka és kacagás”.

Vaszkó András Gyomaendrődön született 1994-ben. 2018-ban diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetemen meteorológusként és ugyanebben az évben került az Országos Meteorológiai Szolgálathoz, ahol veszélyjelző meteorológusként dolgozik. Szerencsésnek mondhatja magát, hiszen saját bevallása szerint hivatása egyben a legnagyobb hobbija is. Szabadidejében szeret kirándulni, illetve színházba járni.

A nézőknek Pataki Zitát sem kell nélkülözniük: az immár négyfős csapat a jövőben felváltva lesz látható.

„Számomra is hatalmas újdonság, hogy nem egy, hanem három kollégám lesz! Nagyon vártam már őket, és az elmúlt hetekben – miközben a képernyős jelenlétre készítettem fel őket – félszavakból is megértettük egymást! Három teljesen más személyiség, de közös bennük a szakértelem, a kedvesség, és szerintem a nyugalom is” – mesélte Pataki Zita.

A három szakember képernyős debütálására sem kell sokat várni: október 5-én, hétfő este már Simon Gergő, október 6-án Allaga Tamás, míg október 7-én Vaszkó András ismerteti majd az aktuális időjárás-előrejelzést.

Véber István szeptember 11-én jelentette be, hogy 16 év után abbahagyja a televíziózást és inkább informatikai jellegű munkáira összpontosít.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Vaszkó András, Simon Gergő és Allaga Tamás, az RTL Magyarország új meteorológusai Pataki Zita társaságában. Fotó: RTL-sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások