fbpx
Az ATV-n sugárzott, kifogásolt ÉkszerTV adásának egy részlete

Közel félmilliárdos bírságot kapott az Ékszer TV

A GVH tisztességtelennek találta a műsor ékszer-értékesítési gyakorlatát.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

480 millió forint összegű bírság kiszabásáról határozott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az ÉkszerTV kapcsán korábban megindult eljárás lezárásaként – közölte hétfőn délután a hivatal.

Az ÉkszerTV című televíziós műsor jelentős – akár 80-90% – kedvezménnyel hirdet telefonon keresztül megrendelhető ékszereket. A Gazdasági Versenyhivatal most lezárult vizsgálata szerint az adás ékszer-értékesítési gyakorlata több szempontból is tisztességtelen volt a fogyasztókkal szemben.

A műsor üzemeltetője úgynevezett agresszív kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, amikor valótlanul azt állította, hogy a bemutatott ékszerek csak nagyon korlátozott ideig és mennyiségben állnak rendelkezésre a reklámozott, kedvező áron, abból a célból, hogy a fogyasztókat azonnali vásárlásra ösztönözze. A műsor ezeket a kedvezményes árakat egyébként – mint a vizsgálat során kiderült – fiktív, korábban sosem alkalmazott és piaci árszínvonalnak sem tekinthető alapárakhoz viszonyította. Az adás emellett az ékszerek egyes tulajdonságai kapcsán közzétett, nem bizonyított állításokkal is megtévesztette a fogyasztókat (pl. „a Pápa áldásával”; „Diana hercegnő eljegyzési gyűrűje” stb).

Az Emporia Style Kft.-re kiszabott bírság mellett a cég olyan belső eljárásrend bevezetését vállalta a versenyhatóság felé, amellyel elkerülhetőek a jövőbeni, hasonló jogsértések, amelyek ellen a Versenyhivatal továbbra is fellép a magyar fogyasztók védelmében.

Az Ékszer TV korábban az ATV-n is látható volt, ám az ATV épp néhány napja jelentette be, hogy a műsort leveszik a képernyőről, és helyette a Mediashop című teleshopos műsort sugározzák a továbbikban.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Az ATV-n sugárzott, kifogásolt ÉkszerTV adásának egy részlete
Szóljon hozzá!