fbpx
DDOS-támadás a Hang.hu ellen

Túlterheléses kibertámadás érte a Magyar Hang honlapját

Már dolgoznak a probléma megoldásán, az olvasók türelmét kérik.

A Media1 egyik olvasója jelezte: csak akadozva elérhető a Magyar Hang online kiadása, a Hang.hu, amelyet péntek este meg sem tudott nyitni. Aki most felkeresi a Hang.hu-t, egy túlterheléses (DDOS) támadás ellen védő oldalon találja magát, innen irányítják át 20-30 másodperc várakozás után az újság címlapjára.

Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója a Media1 érdeklődésére elmondta: tudnak a problémáról, ami egy külföldi szerverről érkező túlterheléses támadás miatt alakult ki. Dolgoznak a probléma megoldásán, olvasóik türelmét kérik.

A hvg.hu a Magyar Telekom tájékoztatása alapján arról írt, hogy csütörtökön kora délután példátlan léptékű és intenzitású DDOS kibertámadást észlelt és hárított el a társaság. A több hullámban érkező támadássorozat több külföldi szerveren keresztül érte el Magyarországot, elsősorban Oroszország, Kína és Vietnám irányából.

A lap szerint támadás nagysága a tízszerese volt az átlagos, hasonló módszerekkel elkövetett hackertámadások mértékének, így minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozatának számít mind mérete, mind komplexitása alapján.

A hackerek célpontjai elsősorban pénzügyi intézmények voltak, de a támadásban érintett volt a Magyar Telekom hálózata, Budapest bizonyos területén egy rövid időre akadozott a szolgáltatás. A Magyar Telekom szakértői délután 5 órára sikeresen elhárították a behatolási kísérleteket és minden érintett intézmény szolgáltatásai ezt követően zavartalanul működtek tovább, valamint helyreállt a Telekom szolgáltatása is az érintett területen.

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások