fbpx
Az RTL Klub A mi kis falunk c. sorozatának 5. évadának egyik jelenete

A mi kis falunkkal indul az audionarráció az RTL Klubon

A Médiatörvény a hazai gyártású filmalkotások folyamatos és fokozatos akadálymentesítését írja elő.

A törvényi előírásoknak eleget téve szeptember 19-től az RTL Klub egyes magyar gyártású fikciós tartalmai audionarrált formában hozzáférhetővé válnak a látássérült nézők számára – jelentette be pénteki közleményében az RTL Magyarország.

A Médiatörvény szeptember 19-én hatályba lépő módosítása a 18:30 és 21:30 közötti idősávban a hazai gyártású filmalkotások folyamatos és fokozatos akadálymentesítését írja elő az úgynevezett jelentős befolyásoló erővel (JBE) bíró médiaszolgáltatóknak mint amilyen az RTL Klub is.

E törvényi előírásnak eleget téve szeptember 19-től az RTL Klubon a látássérültek A mi kis falunk című közönségkedvenc sorozat új évadának nyitó epizódját hallhatják audionarrálással, és természetesen a folytatásban is szombat esténként elérhető lesz ebben a formában a széria. Szeptember 21-től a hétköznap esténként adásba kerülő Drága örökösök záró évadának valamennyi epizódját nyomon követhetik majd az érdeklődők akadálymentesített formában.

A közlemény szerint hosszabb távon – és összhangban a törvényi előírással – a csatorna a főműsoridős hazai gyártású fikciós tartalmak audionarrált változatának elkészíttetését tűzte ki célul.

Az audionarrált tartalmak esetében a csatorna disztribúciós partnereinek egy kiegészítő hangsávot továbbít, ezen keresztül érhető el az akadálymentesített hangsáv. Emellett a műsorszám előtt tájékoztató hívja fel a figyelmet arra, hogy a tartalom audionarrációval is elérhető.

Kiemelt fotó: Az RTL Klub A mi kis falunk c. sorozatának 5. évadának egyik jelenete/RTL sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások