fbpx
Hidvéghi Balázs

A Fidesz EP-képviselője szerint az Index ügye újabb epizódja az ellenzéki támadásoknak

Hidvéghi Balázs úgy látja: Cseh Katalin követelése jogilag értelmezhetetlen.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozott Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Cseh Katalin, a Momentum brüsszeli politikusa az Index összeomlása kapcsán arról írta a Politico hasábjain, hogy ha a közösségnek fontos a még megmaradt független sajtó, akkor a finanszírozásba is be kell szállni.

Hidvéghi szerint az Európai Uniónak és az európai támogatásoknak világos szabályai vannak, ezzel cseh Katalinnak is tisztában kell lennie, így amit követel, az jogilag értelmezhetetlen.

Az Index ügyével kapcsolatban elismételte a kormány álláspontját, miszerint egy magántulajdonban lévő cég belső, munkaügyi vitájáról van szó.

„Az Index ügye egy újabb epizód abban a sorozatban, amely arról szól, hogy az ellenzék az összes létező módon igyekszik a magyar kormányt befeketíteni. Azzal érvelnek, hogy Magyarországon sérülnek a demokratikus normák, pedig ennek épp az ellenkezője igaz. Európában az egyik legmagasabb támogatottsággal rendelkezünk és sikeresen irányítjuk az országot. Erre a koronavírus elleni védekezés elmúlt időszaka is kitűnő példa”

– fogalmazott.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Néppárt berkeiben téma-e az Index-botrány, Hidvéghi kifejtette: gyakorlatilag bevett dolog, hogy a balliberálisok kívülről akarják előírni a néppártnak, hogy az mit mondjon és mit tegyen, ebben a nyomásgyakorlásban a Fidesz és a magyar kormányhoz való viszony kiemelt helyet foglal el.

„Nyilvánvaló, hogy a baloldal érdeke a néppárt gyengítése, a meglévő belső viszályok megerősítése. Azt gondolom, hogy ebbe a sorba illeszkedik ez a mostani Cseh Katalin-cikk is ”

– mondta a fideszes EP-képviselő.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások